SEYDİŞEHİR’DEN YANGIN BÖLGELERİNE YARDIM SELİ DEVAM EDİYOR

Yazdır / Tarih: 2021-08-28

Yakın zamanda Manavgat’ta başlayıp Akseki ve Gündoğmuş ilçelerini de etkisi altına alan yangının olumsuzluklarını gidermek, yangından etkilenen bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için Seydişehir’de başlatılan yardımlaşma kampanyası kapsamında bölgeye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.
Seydişehir Belediyesi, Muhtarlar ve STK’lar işbirliğiyle başlatılan “Seydişehir Yanınızda” yardım kampanyası kapsamında daha önce Seydişehir’den yangın bölgelerine gönderilen 38 tırlık yardım malzemesinin akabinde bugün itibariyle 4 tırlık yardım malzemesi daha dualarla yangın bölgesine uğurlandı.
Çiftçilikle uğraşan bölge halkının ihtiyacı olan sulama boruları, hayvan yemi ve büyükbaş hayvanlarının bulunduğu yardım tırlarını uğurlayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, coğrafi konum itibariyle komşu olunan Manavgat, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde yangının yaralarını birlikte sarmaya devam ettiklerini söyledi.
Yardımların koordineli bir şekilde, ihtiyaç duyulan malzemelerin tespit edilip bu ihtiyaca göre yardımların ulaştırıldığını aktaran Başkan Tutal, “Belediyemiz, STK’larımız ve muhtarlarımızla birlikte dayanışma örneği göstererek Manavgat, Akseki ve Gündoğmuş ilçe sakinlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Kampanyamız kapsamında ilçe sakinlerimizin desteğiyle daha önce 38 tırlık yardım malzememizi bölgemize ulaştırmıştık. Bugün itibariyle toplanan nakdi yarımlarımızla birlikte de çiftçilikle uğraşan bölge sakinlerimizin ihtiyaç duyduğu 2 tırlık sulama borularını, yine hayvancılıkla uğraşan bölge sakinlerimizin ihtiyaç duyduğu 25 tonluk hayvan yemini dualarla uğurluyoruz. Bunun yanında yangında hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımıza destekte bulunmak için 10 adet yavrulu büyükbaş hayvanımızı da bu yardım kampanyası kapsamında bölgemize ulaştırıyoruz. Cenab-ı Allah’tan böylesi bir felaketin tekrardan yaşanmamasını temenni ediyor, kampanyamıza destek veren tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyor, yapılan yardımların kabul olmasını diliyorum” dedi.