ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL KANTİN DENETİMİ

Yazdır / Tarih: 2021-09-21

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede eğitim veren okulların kantinlerine yönelik denetim yaptı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri kantinlerde gıda maddelerinin sağlık koşullarını uygunluğu ve ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri incelendi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, okul kantinlerinde denetimlerin aralıksız devam edeceğini kantin yöneticileri ile çalışanlarının Kovid-19 salgınına yönelik alınan önlemler konusunda bilgilendirileceğini kaydetti.
Vatandaşlar ve öğrencilerin sağlığının ön planda geldiğini ifade eden Tutal;” öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken ekiplerimizde ihtiyaçlarını gördükleri okul kantinlerinde gereken denetimleri büyük bir titizlikle yapıyor. Okul kantinlerinin yönetmeliğe uygun şekilde faaliyetlerinin devam edip etmediğine dair incelemelerimiz geniş kapsamlı bir şekilde sürdürüyoruz.
Zabıta personelimiz iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantin ve personelin genel hijyen durumu, Tarım ve Orman Bakanlığı onayı, üretim izinlerinin olup olmadığı ve kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu konularında denetimlerini sürdürüyor. Öğrencilerimizin sağlığı ve velilerimizin güven içinde olması için denetimlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.