KAPALI CEZAEVİNE BEKLEME SALONU YAPILACAK

Yazdır / Tarih: 2021-10-10

Seydişehir Belediyesi tarafından Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan tutuklu ve hükümlülerin ailelerinin görüş günlerinde açık alanda kalmalarını önlemek amacıyla bekleme salonu yapılacak.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapılacak olan bekleme salonunun bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
Bahçelievler Mahallesinde bulunan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önündeki boş araziye inşa edilecek olan bekleme salonu için alınan meclis kararı sonunda hazırlanan proje için Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Halil Güneş ile birlikte yapımına başlanacak binanın protokolü imzalandı.
Yapılacak bekleme salonu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "yakınları cezaevinde olan vatandaşlarımız görüş için kapalı cezaevine geldiği zamanlarda, zorlu hava koşulları altında yakınlarıyla görüşmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Bu konuda cezaevi yetkililer ile yaptığımız görüşmede bizden talepleri oldu. Bizde kendilerine bu konuda yardımcı olabilmek için belediye meclis kararı ile cezaevinin önüne bulunan alana 200 metrekarelik inşaat alanına sahip içerisinde bekleme salonu, kafeterya, bay ve bayan mescid, bay, bayan wc ve bebek bakım odası bulunan bir bekleme salonu yapmak için gereken resmi çalışmayı başlattık. Çok kısa zamanda bekleme salonunu mahkum yakınlarının hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.