BELEDİYE BAŞKANI VE SEYDİŞEHİR MUHTARLARI ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yazdır / Tarih: 2021-11-24

Seydişehir merkez ve kırsal mahalle muhtarları tarafından 2 yıl önce Seydişehir Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında biraraya gelen muhtarlar örnek bir çalışmaya imza attı.
Birlik, beraberlik ve dayanışma örneğine bir yenisini ekleyen Seydişehir Muhtarlar Derneği, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte imzalanan “yardıma muhtaç ailelere ve okuyan öğrencilere ayni ve/veya nakdi yardım yapılmasına ilişkin protokolle” gurbette lisans eğitimi gören Seydişehirli öğrencilere vefa örneği göstererek burs yardımında bulunuyor.
2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 8 aylık akademik takvimi boyunca verilecek olan bursların ilki yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, burs almaya hak kazanan öğrencilerin banka hesaplarına yatırıldı.
Seydişehirli muhtarlar tarafından ilk defa böylesi bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ve örnek bir çalışmaya imza attıklarını kaydeden Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaarslan, Seydişehirli öğrencileri gurbette de yalnız bırakmadıklarını, onların yanlarında olduklarını belirtti.
Muhtarlar Derneği olarak il ve ilçelerde yapmış oldukları çalışmalarla örnek olduklarını kaydeden Başkan Karaarslan, “Seyyidler şehri Seydişehir’imiz her anlamda örnek olmaya devam ediyor. Özellikle fiziki yatırımlar ile sosyal ve kültürel çalışmalarla kendinden söz ettiren ilçemiz, sadece ilçe sakinlerinin değil, ilçe sınırları dışında yaşayan Seydişehirli vatandaşlarımıza da verdiği destekle öne çıkıyor. Muhtarlar Derneği olarak Seydişehir’in bu yardımlaşma ve dayanışma kültürüne katkı sağlamak için yeni çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.
Bu kapsamda gurbette eğitim gören öğrencilerimizi vefa örneği olarak yalnız bırakmıyoruz. Bu yıl ilk defa lisans eğitimi gören öğrencilerimize yönelik sağlamış olduğumuz burs imkanı, Seydişehirli hemşehrilerimize vermiş olduğumuz hizmette sınır tanımadığımızın göstergesidir. Çünkü Seydişehir’in halkına hizmet, ibadettir anlayışıyla hareket ediyoruz.
İlk defa bu yıl gerçekleştirdiğimiz çalışmamızda gelen başvurularımızın % 85’ine, imzaladığımız işbirliği protokolü uyarınca derneğimiz ve belediyemiz tarafından oluşturulan komisyonda değerlendirmemiz sonucunda burs imkanı sağladık. İnşallah bu çalışmamızı gelecek yıllarda daha yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Bu vesileyle bizlerin tek çatı altında birleşmesine vesile olan, öğrencilerimize burs yardımı çalışmamızda olduğu gibi yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, bizleri sürekli teşvik edip yol gösteren Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a tüm muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum.
Öğrencilerimize sağladığımız burs imkanına katkıda bulunarak bağış yapan tüm muhtarlarıma, STK’larımıza, işadamlarımıza göstermiş oldukları desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.