ARASTA ÇARŞISI SEYDİŞEHİR’İN GÖZ BEBEĞİ OLACAK

Yazdır / Tarih: 2021-11-26

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal Seydişehir Belediyesi tarafından ilk 2 etabı tamamlanan ve 3. Etap çalışması kapsamında peyzaj düzenlemesi, alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam eden Bankalar Caddesinde incelemelerde bulundu.
Arasta Çarsısı ve Bankalar Caddesinde devam eden çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mehmet Tutal’dan bilgi alan Kaymakam Pişkin çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Arasta Çarşısının Seydişehir’in göz bebeği olacağını kaydetti.
Seydişehirli hemşehrilerine daha iyi hizmet verebilmek için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Arasta çarşısı 3. Etap çalışmalarımız kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanan Bankalar Caddemizde ekiplerimiz üst yapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarında parke taş serimi tamamlandı. Ayakkabıcılar Çarşımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Esnaflarımız ve alışveriş yapmak için çarşı merkezine gelen vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Çarşımızı yeniden canlandırmak adına yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Bir şehrin gelişmesinde görsellik ve çevre düzenlemesinin önemine dikkat eden Kaymakam Deniz Pişkin, “Seydişehir bir veli tarafında ilahi emirle kurulmuş bir şehrimizdir. Bu nedenle şehrin tarihi ve doğal görüntüsünün yanında, çevre temizliği, caddeleri ve sokaklarının bir o kadar düzenlenmiş ve yenilenmiş olması önem taşımaktadır.
Seyyid Harun Cami ve Çevresi, Arasta Çarşısı ve Bankalar Caddesi ilçenin önem arz eden bölgelerindendir. Yapılan cephe giydirme ve peyzaj düzenlemesi bu bölgeye değer katacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Geldiğim süreden bu güne kadar gördüğüm kadarıyla Seydişehir Belediye Başkanımız ve ekipleri ilçe genelinde ve kırsal mahallelerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ben Seydişehir’in ekonomik, istihdam ve şehrin imarı anlamında büyümesi için çalışan Belediye Başkanımıza, ekiplerine ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İncelemelerin akabinde Kaymakam Pişkin ve Başkan Tutal, çarşı esnafı ile sohbet ederek fikir alış verişinde bulundu.