EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE ZABITA EKİPLERİ DENETİMDE

Yazdır / Tarih: 2021-11-28

Seydişehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ana arterler, ara sokaklarda kaldırım ve yolları işgal edenlere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinin ortak çalışması ile yapılan denetimlerde kaldırım ve yolları işgal eden esnaflara bilgilendirme yapılarak uyarıldı.
Sokak ve caddelerdeki işgalleri önlemek adına çalışma başlatan ekipler, yürütülen çalışma kapsamında, yaya geçişlerine ve nizami parklara engel olan ve görüntü kirliliğine neden olan malzemeleri esnaflardan kaldırmasını istedi.
Hürriyet Caddesi ve Uludağ Caddesinde ana caddeler başta olmak üzere birçok noktada denetim ve kontrollerde bulunan ekipler kurallara aykırı olarak kaldırım ve yolları işgal eden esnafları bilgilendirildi.
Kaldırım işgalleri nedeniyle meydana gelen sorunların ortadan kaldırılması için denetimlerin devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ İlçe Kaymakamımız önderliğinde yapılan ilçe güvenlik danışma kurulu toplantısında alınan kararlar gereği ekiplerimiz belirli günlerde denetimlerine devam edecek. Vatandaşlarımızın geçişini engelleyen hiçbir malzemenin yol ve kaldırımda bulunmasına izin vermeyeceğiz. Kaldırımları işgal eden iş yeri sahiplerine söz konusu işgallerin Belediye mevzuatına aykırı olduğunu ekiplerimiz anlatarak bilgilendirme yaptı. Mevzuata aykırı hareket edenler için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38.maddesi hatırlatılıyor.
Kaldırım ve yol işgalleri Kabahatler Kanunu’nda kabahat sayıldığı gibi ilçe güvenlik danışma kurulunda alınan karar gereği Emir ve Yasakları Yönetmeliğinde de yasak olarak belirtilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerimizin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Seydişehir için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.