SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE 'AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ'

Yazdır / Tarih: 2021-12-28

AFAD Konya İl Müdürlüğü ve Seydişehir Belediyesi işbirliğiyle, belediye personelinde afet farkındalık eğitimi verildi.
AFAD Konya İl Müdürlüğü uzmanları tarafından uygulamalı olarak yapılan eğitimde, Birey ve Aileler için Temel Afet Bilinci, İnsani Yardım ve Yerel Afet Gönüllüleri gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Seydişehir Belediyesi Düğün Salonunda AFAD Teknisyenleri Şamil Günaydın, Ahmet Yiğit tarafından uygulamalı olarak yapılan eğitim; Birey ve Aileler için Temel Afet Bilinci, İnsani Yardım ve Yerel Afet Gönüllüleri gibi ana başlıklar altında gerçekleştirildi.
AFAD Konya İl Müdürlüğü eğitmeni Yiğit, yaptığı sunumda, afet anında panikle değil, bilinçli bir şekilde hareket etmenin önemine değindi. Olası bir afete her zaman hazır olunması gerektiğinin altını çizen Yiğit "Önceden düşünmediğimiz hiçbir şeyi afet anında yapamayız. Bu yüzden afet öncesi hazırlıklarımızı çok iyi yapmalı; riskleri belirleyip riskleri en aza indirmek için gerekli çalışmaları yapmalıyız" dedi.
Eğitmen Günaydın ise, 15 yaşından büyüklerin temel AFAD gönüllüsü, 18 yaşından büyüklerin ise destek AFAD uzmanı ve AFAD gönüllüsü olabileceğini herkesin bu konuda duyarlı olmasını kaydetti.
Ayrıca AFAD eğitmenleri AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin https://gonullu.afad.gov.tr adresinden veya e-devlet üzerinden başvuru ile AFAD gönüllüsü olabilmek için başvuru yapabileceğini belirtti.
Toplumdaki afet bilincinin oluşturulması için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Yaşanabilecek bir afete karşı hazırlıklı olmalı ve bu alandaki toplumsal bilinci geliştirmeliyiz. Bizler belediye olarak personelimize gerekli her konuda eğitimlerimize devam ediyoruz. Konya ve çevre ilçelerimizde yaşanabilecek her türlü afete karşı hazırlıklı ve duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.