ZABITA EKİPLERİNDEN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Yazdır / Tarih: 2021-12-30

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla ilçe genelinde fiyat denetimleri gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, temel gıda ve tüketim ürünlerinde kur dalgalanmalarına karşı haksız kazancın önüne geçmek için fiyat denetimlerine ekipler tarafından devam edileceğini kaydetti.

Başkan Tutal, ekiplerin özellikle marketler başta olmak üzere mavan, kasap ve kuruyemiş satışı yapılan işyerlerinde dalgalanma ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Fahiş fiyat ve etiketsiz ürün satışı ve stok denetimlerinin aralıklara devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Tutal,” ülkemiz genelinde son zamanlarda yaşanan kur dalgalanmalarını fırsata çevirmek isteyen fırsatçıların önüne geçmek adına özellikle marketlerde temel gıda ürünleri ile kasaplar ve kuruyemiş satıcı yapılan işyerlerinde
fahiş fiyat artışları ve etiketsiz ürün satışı denetimlerini 6502 sayılı Tüketicinin Korunması kanunu ve.

Yapılan denetimlerde Zabıta ekiplerimiz son üç aylık ürünlerin alış faturaları ile reyonlardaki satış etiketlerini kontrol ederek fahiş uygulama tespiti halinde gerekli idari yaptırım tutanağı düzenliyorlar. Bunun yanı sıra etiket, gramaj ve raflarda bulunan ürünlerin çeşitliliği ve depolarını da incelemeye alınıyor” ifadelerini kullandı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimini gerçekleştirdiği marketlerde ki raflarda ürünleri inceledi. Tüm reyonları gezerek, kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerine tek tek baktı. Ekipler, denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol etti.