SEYDİŞEHİR’DE 2021 YIILINDA 494 ÇİFTİN NİKAHI KIYILDI

SEYDİŞEHİR’DE 2021 YIILINDA  494 ÇİFTİN NİKAHI KIYILDI
Yazdır / Tarih: 2022-01-03

Seydişehir Belediyesi evlendirme memurluğu 2021 yılında 43’ü yabacı uyruklu olmak üzere 494 çiftin nikah işlemlerini gerçekleştirdi.

Seydişehir Belediyesi olarak yuva kuran çiftlerin mutlu günlerinde yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Tutal,” 2021 yılında toplamda 494 çiftimizin nikah işlemlerini gerçekleştirdik.

Evlenen çiftlerimizin bu mutlu günlerinde her zaman yanında olduk, onların destekledik. Evlilik, yüce dinimizde de sürekli teşvik edilmiş, peygamber efendimiz “evlilik benim sünnetimdir” ve “Evlenin, çoğalın. Çünkü ben kıyamet gününde diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim” buyurarak evliliğin ne kadar mukaddes bir birliktelik olduğunu bizlere öğütlemiştir. Bu sebeple evlenen her bir çiftimize rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in yanında saat ve evlilik hakkında bilgilendirici rehber kaynaklarından hediye ettik. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diledik” ifadelerini kullandı.

Nikah işlemleri gerçekleştirilen çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal,” evlendirme memurluğumuz tarafından Suriye uyruklu 22, Alman uyruklu 2, Fas uyruklu 9, Azerbaycan uyruklu 1, Bulgar uyruklu 1, Kırgızistan uyruklu 2, Ürdün uyruklu 1, Polonya uyruklu 1, Ukrayna uyruklu 1, Özbekistan uyruklu 2 olmak üzere toplam 43 yabancı uyruklu kişinin de yine 2021 yılında nikah işlemleri gerçekleştirdik. Allah’ım herkese hayırlı geçim, vatanımıza, milletimize faydalı, dinine bağlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah “şeklinde konuştu.