KAYMAKAM PİŞKİN VE BAŞKAN TUTAL GAZETECİLERLE İSTİŞARELERDE BULUNDU

Yazdır / Tarih: 2022-01-14

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede görev yapan basın mensupları ile istişare toplantısında bir araya gelerek, Seydişehir’de gerçekleştirdikleri hizmetleri sunum eşliğinde aktardı.

Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programa Kaymakam Deniz Pişkin Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam ve basın mensupları katıldı.

Başkan Tutal’ın Seydişehir’de görev yapan basın mensuplarını unutmadığını ve basın mensupları ile koordineli ve uyumlu bir şekilde çalıştığını kaydeden Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam Başkan Tutal’a teşekkür etti.

Seydişehir’in büyümesi için de son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdikleri kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir’i ilgilendiren, ülkeyi ilgilendiren konularda her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Emek vermenin ve çalışmanın kıymeti apayrıdır ancak gazetecilik gerçekten zor bir meslektir. Bu zor işi başarabilen gazetecilerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum.

Seydişehir kültürüyle, eğitim seviyesiyle, sosyal yapısı,  basın kalitesiyle öne çıkan ve farklılığı olan bir ilçedir. Bundan dolayı ilçemizle gurur duyuyoruz. Hayırda yarışmak vardır. Güzel olan şeylerde ilçemize kazanımlar sağlayacak her şeyle yarışmaya hazırız, yarışıyoruz da elhamdülillah. Gazeteciler bizim gözümüz kulağımız gibidir. Bizlerin göremediği, duymadığı konuları bizlere iletme adına basın yayın organlarımız önemli bir görev üstleniyor. Yapıcı olan eleştirileri alıyoruz, değerlendiriyor, hasbihal ediyoruz. Sizlerin görüş ve düşünceleri bizim için bir rehberdir. Bizim tek gayemiz gök kubbede hoş bir seda bırakmanın yanında ilçemize hoş eserler kazandırmaktır. Bu anlayışla bugüne kadar ilçemize 100’den fazla eser kazandırdık, hemşehrilerimiz hizmetine sunduk.

Seydişehir’imizde sağlanan birlik ve beraberlik her platformda örnek gösteriliyor. Bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında ve pekişmesinde basın çalışanlarımız ayrıca büyük emekleri bulunuyor. Basın camiamızda yer alan her bir çalışanımıza yürekten teşekkür ediyor, birliğimizin, beraberliğimizin ve dayanışmamızın devam etmesini diliyor, bugünkü birliktelik vesilesiyle de çalışan gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

Kısa bir süre önce Seydişehir’e geldiğini fakat birlik ve beraberlik konusunda koordineli bir çalışma içerisinde olunduğunu kaydeden Kaymakam Deniz Pişkin, “Seydişehir Anadolu’nun bağrında güzel bir ilçe. Buraya gelmeden önce görev yaptığım yerlerde Belediye Başkanlarımız ve basın mensuplarımız ile birlikte çalıştım. Hepsi değerli ve kıymetli kardeşlerimdi benim için. Burada da aynı şekilde görüyorum ki Seydişehir’in tanıtılması, kültürel ve sanatsal anlamda farklı özelliklerinin ön plana çıkarılması konusunda siz basın mensuplarımızın emeği çok fazla. Kamuoyunu bilgilendirmeniz ve çok hızlı bir şekilde duyurmanız kitlelere ulaştırmamız anlamında öneminiz çok büyüktür. Kişilik haklarına saygılı, objektif, tarafsız ve nesnel olarak görevinize devam ederken tamamen kamuoyunun görmek istediği tarafsız pencereden bakmak, basın mensuplarımızın en önemli özelliğidir. Ben Seydişehir’de birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma yapıldığını görüyorum. Bu vesileyle de Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız birlikte çalışılabilen, istişareye açık, işbirliği anlamında her türlü fedakarlığı yapabilen bir kardeşimiz. Biz birbirimize karşı koşan ve yarışan aktörler değiliz. Hepimizin amacı kamuoyuna, vatandaşımıza hizmet vermektir. Hizmet işin ehli insanlar tarafından götürülüyorsa destek olunmalıdır. Seydişehir’de çok güzel birlik ve beraberlik ortamı var. Rabbim birliğimizi beraberliğimi bozmasın” ifadelerini kullandı.

Başkan Tutal, programda basın mensuplarına ilçeye yapmış olduğu yatırımlar, çalışmalar ve yapmayı hedeflediği projeler hakkında bir sunum gerçekleştirirken, basın mensupları ile birlikte sohbet ederek Seydişehir’in sorunları ve yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişinde bulundu.