SEYDİŞEHİR 3. KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

SEYDİŞEHİR 3. KİTAP GÜNLERİ  BAŞLADI
Yazdır / Tarih: 2022-05-07

Seydişehirli Belediyesi tarafından öğrencileri, kitap severleri yayınevleri ve yazarlarla buluşturan Seydişehir 3. Kitap Günlerinin açılışı gerçekleştirildi.

Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen açılışa, Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Protokol üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen, 35 yazarın ve binlerce kitabın yer aldığı Seydişehir Belediyesi 3. Kitap Günleri, 6 -15 Mayıs tarihleri arasında Milli İrade Meydanında kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.

Seydişehir Belediyesi 3. Kitap Günleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir Belediyesi olarak bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz kitap günleri, Seydişehir’imizde düzenlenen en önemli sosyal ve kültürel etkinliklerimiz arasında yer alıyor. Seydişehir’imizdeki tüm gençlerimizin ve hemşehrilerimizin daha fazla kitap okuma alışkanlığı kazanması, sevdikleri yazarlarla bir araya gelerek kitaplar üzerine söyleşilere ve konferanslara katılması amacıyla düzenlediğimiz kitap günlerimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seydişehir'de düzenlenen kitap günlerinin çok güzel bir etkinlik olduğunu kaydeden Kaymakam Deniz Pişkin, “toplumumuz artık ne yazık ki okumayan bir toplum olma yolunda ilerliyor. Eskiden yokluk vardı insanlar okuyacak mecmua bulamazdı. Şimdi ise bolluk var insanlar da okuyacak gayret heves yok. İnsanlar artık sosyal medya, dijital dünya ve cep telefonları ile okuma alışkanlığı kayboldu. Okumak bir toplumun muasır medeniyetler yolunda ilerlemesinde en önemli motor en önemli saç ayağıdır. Bu anlamda düzenlenen kitap günleri büyük bir önem taşıyor. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde Kaymakam Pişkin, Başkan Tutal ve ilçe protokolü kitap günlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Kaymakam Pişkin, Başkan Tutal ve ilçe protokolü, kitap günlerinin yer aldığı etkinlik alanında stantları ziyaret etti, kitapları inceledi, gençlerle kitaplar üzerine sohbet etti, akabinde Meddah Osman Bozdemir sunumuyla birlikte gençlerle geleneksel çocuk oyunları oynadı.