BAŞKAN TUTAL, “MERHAMET VE SEVGİ KAYNAĞI ANNELERİMİZ EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZDIR”

Yazdır / Tarih: 2022-05-07

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Anneler günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal; Büyük bir sorumluluk, fedakarlık, sevgi, şefkat ve merhametin timsali olan annelerin herkesin en değerli varlığı olduğunu kaydetti.

Şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerin Anneler gününü kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Cennet annelerin ayakları altındadır diyebilen ve buna inanan bir ümmetin mensupları olarak, annelerimize daima saygı ve sevgi göstermeye önem vermeliyiz. Bu noktada hayatımızın en büyük parçası olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarken onlara daima sevgi ve saygımızı hissettirmeli, emeklerinin boşa gitmediğini gösterirken çocuklarımıza da örnek olmalıyız.

Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluğu üstlenen annelerimize gönül borcumuz hiçbir zaman tükenmez. Bu bilinçle Annelik, yalnız aileyi değil, tüm toplumu ve insanlığı ilgilendiren evrensel bir boyut kazanmaktadır.

Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın, dünya sorunlarına duyarlı, insan sevgisi ile dolu, barışı, dostluğu, kardeşliği özümsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak öncelikle annelerimizin sorumluluğundadır. Şüphesiz kadınlarımız çocuk değil, toplumu doğurur. Karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizin zor, ancak kutsal görevlerini severek yerine getirdikleri muhakkaktır.

Şüphesiz ki, Annelerimize olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Kaldı ki dünya da anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevgi de yoktur. Çünkü onlar dünyanın en değerli ve kutsal varlıkları oldukları gibi, onlara layık evlat olmak da bizlerin yerine getireceği en önemli görevdir. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, sevgi, fedakarlık ve sabırlarını başka hiçbir değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır.

Annelerimizin bu mutlu günlerinde, evlatlarını bağrına basamayan, onları kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerimizin her zaman yanlarındayız. Onlar; yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacak kahraman şehitlerimizin bize emanetidir.

Karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizin bu zor, ancak kutsal görevlerini severek yerine getirdikleri muhakkaktır. Sağlıklı toplumsal yapının, huzurlu aile ortamının temeli olan, dünyanın en yüce ve en kutsal görevini sonsuz sevgi ve şefkatle yerine getiren annelerimize saygı, minnet ve şükran duygularımı sunuyor, başta şehit Annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum" dedi.