ALACABEL TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2022-05-10

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tünelinde çalışmaların başladığını kaydetti.

Başkan Tutal, Konya’yı Antalya’ya bağlayan Seydişehir karayolu üzerinde de bulunan, yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tüneline giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Tutal,” İlçemizi yakından ilgilendiren, Konya-Antalya yolunun konforunu artırarak mesafeyi 7 kilometre kısaltan Alacabel Tünelinin tamamlanması hususunda geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaosmanoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta ile görüşmemizi sağlamıştık. Sayın Bakanımız ve Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar tünelin tamamlanması hedeflenmişti.

Bu doğrultuda çalışmalar bugün itibariyle tünelde yeniden çalışmalar başladı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut durumda 7.3 kilometre uzunluğunda olan tünelimiz gidiş ve gelişli olup Sol tüp 7 Bin 360, sağ tüp 7 Bin 360 toplam 14.720 metre.

Her iki tüpte 12 Bin 50 metresi açılmış durumda olup 2 Bin 660 metresi şu an açılmamış. Çalışmalar kapsamında Sol tüpte Bin 200 metre, sağ tüpte Bin 452 metre kazılmayan bölge bulunmakta. Ayrıca 8 Bin 532 metre kaplam betonu tamamlanmıştır. Tünel çalışmaları ile birlikte ayrıca tünelin çıkış bölümünde bulunan 10 kilometrelik yol çalışmaları da başlamış durumda.

Çalışmaları başlanılan tünelin 2022 yılında 250 Milyon TL ödenek ayrılmış olup çalışmalara hız kesmeden devam edildiği takdirde 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İlçemize kazandırılmasını planlana projelerimiz gerek Seydişehir’de gerekse Konya-Ankara ayağında takipçisi oluyor ve söz verdiğimiz çalışmalarımızı yerine getirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yapım çalışmalarına başlanılan Alacabel tünelimizin de İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.