EĞİTİMCİ YAZAR ALİŞAN KAPAKLIKAYA “SEVGİ EMEK, İLGİ İSTER”

Yazdır / Tarih: 2022-05-12

Seydişehir Belediyesi tarafından 3.cüsü düzenlenen kitap günlerinde Şaban Cengiz Kültür Merkezinde Eğitimci, Yazar Alişan Kapaklıkaya okuyucuları ile buluştu.

Kendi ailesinden ve hayatından örnekler sunarak iletişimin toplumdaki önemine dikkat çeken Kapaklıkaya, “Aile İçi İletişim Yolları” konulu konferans verdi.

Kapaklıkaya’nın konferansına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kısa bir süre önce kızını kaybettiğini anlatan Alişan Kapaklıkaya, kızının verdiği konferanslarda insanlardan izin isteyerek konuşma yapması gerektiğini söylediğini belirterek “izin verirseniz sizin gönlünüze, yüreğinize misafir olmak istiyorum” diye konuşmasına başladı.

Yaptığı esprilerle insanları güldüren, kendi hayatından sunduğu örneklerle de duygusal anlar yaşatan Alişan Kapaklıkaya; konferansında sevginin emek istediğini, bakım istediğini, ilgi istediğini anlatarak evlilikte birlikte alınan ve oluşturulan kararların mutlu bir evlilikle sonuçlandığını kaydetti.

Kapaklıkaya, “Bizim zamanımızın zorlukları bizim okumamızı kolaylaştırıyordu. Şimdiki zamanda çocuklara sunduğumuz bütün kolaylıklar onların okumasını zorlaştırıyor. Türkiye’yi gezerken bir şey gördüm. Bugün çocuklar iki türlü mahvoluyorlar. Bir, ilgisizlikten ve sevgisizlikten. İki, aşırı ilgiden ve aşırı sevgiden. Çocukken her dediği yapılan birisinin ileride mutlu ve başarılı olma şansı azdır.” diye konuştu.

Anne ve Babaların kendilerini yenilemeleri gerektiğine değinen Kapaklıkaya “Senin çocukluğunda seni motive eden şeyler şimdi ki çocukları motive etmeye yetiyor mu?’ ‘Kendinizi tazeleyin. Bilgiler gelişiyor, değişiyor, teknoloji gelişiyor çocuklar bizden daha önemli şeyleri öğreniyorlar. Dünyanın farkına varıyorlar. Bizim kendimizi yani günümüzü tanıyarak çocuklarımızı anlayarak üretilen bilgileri öğrenerek iletişimimizi güçlendirmemiz anlamına geliyor. Eskiden bizim için önemli olan şeyler bugün artık önemini yitiriyor. Bu nedenle kendimizle barışık olmalı ve kendimizi yenilemeliyiz. Elalem ne der diyerek değil kendimiz yaşamamalıyız” ifadelerini kullandı.

Kendisini dinlemeye gelen Kapaklıkaya daha sonra okurlarına kitapları imzalayarak, günün anısına fotoğraf çekildi.

Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal , Kapaklıkaya’ya teşekkür ederek
hediye takdim etti.