SEYDİŞEHİR HEYETİNDEN PANKOBİRLİK VE KONESOB BAŞKANLARINA ZİYARET

Yazdır / Tarih: 2022-05-12

Seydişehir Heyeti Pancar Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’a  “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.

Pankobirlik Genel Başkanı Erkoyuncu ve KONESOB Başkanı Karabacak’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Sivil Toplum Örgütü Kurulu Başkanları ve  Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay katıldı.

PANKOBİRLİK ve Pancar Üreticileri Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya gerçekleştirilen ziyarette Seydişehir heyetine yönetim kurulu üyeleri Ramazan Tufan ve Celal Balcı’da eşlik etti.

Seydişehir Heyeti adına Başkan Erkoyuncu’ya hayırlı olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Tutal, heyette bulunan meslek odaları temsilcilerini tanıştırdı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Şeker’in çiftçilerin helal kazançlarıyla kurulmuş bir kurum olduğunu bu kurumun gelişmesi için Seydişehir Belediyesi ve Seydişehirliler olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Başkan Tutal, Erkoyuncu’dan şehir merkezinde bulunan Pancar Dairesi İdari ve Satış binasını Antalya Çevre yolundan vatandaştan alınan 40 bin metrekarelik arsaya  taşınmasının yolun hareketliği nedeniyle uygun olacağını belirtti.

PANKOBİRLİK Başkanı Erkoyuncu ise kurumlarının bazı zorlukları olduğunu ama bunların aşılamayacak durumda olmadığını belirterek: “Artık pandemi ve yaşanılan süreçten sonra tarım ve ziraat çok önemli. Biz de kooperatif olarak kendi alanımızda gelişmeye ağırlık veriyoruz. Burası tüm çiftçilerimizin emekleri ile kurulmuş bir kuruluş. Kararlarımızda sorumluluğumuzu bilerek hukuk ve hakkaniyet ölçüsünde davranmaya özen gösteriyoruz. Bu anlamda kuruma bir çekidüzen verdik. Fakat bazı konularda yapmamız gereken çalışmalar ve düzenlemeler var buda biraz daha zaman alacak. Ama bu süreçte çiftçilerimize hizmette hiçbir aksama olmadan hizmetimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SeydiBey Cips fabrikasında birkaç yıl içerisinde büyük bir yatırım olan patates artığı ve hayvan dışkısından oluşan organamineral gübre üretmeyi planladıklarını belirten Başkan Erkoyuncu, “yapılabilirliği olan her türlü düşünce ve projeye açığız. Sizlerdende de bu konuda desteklerini bekliyoruz” diyerek Seydişehir STK Başkanlarından görüş ve düşüncelerini aldı.

Başkan Erkoyuncu’yu ziyaret eden heyet hafta sonu güven tazeleyen KONESOB Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karabacak’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileğinde bulundular.

Heyetin KONESOB Başkanı Karabacak’ı ziyaretinde Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Feridun Göner hazır bulundu.

PANKOBİRLİK ve KONESOB Başkanları ziyaretine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Odası Başkanı Durmuş Onar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kapkap, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünüvar, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ergün Balcıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Türk Hava Kurumu Başkanı Enes Acar, Suğla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Aşkayanar, Kızılay Derneği Başkanı Tevfik Balcı, Suğla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Aşkayanar katıldı.