SEYDİŞEHİR 3. KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

Yazdır / Tarih: 2022-05-16

Seydişehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kitap günleri sona erdi.

6 Mayıs'ta açılışı gerçekleştirilen ve 10 gün süren kitap günlerine 40 bin kişinin geldiğini belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Tutal, "Sosyal ve kültürel anlamda etkinliklerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.  Bu kapsamda kitap günleri adı altında iki yıl üst üstte gerçekleştirdiğimiz kitap günlerimiz toplum tarafından beğeni kazanmıştı. Fakat tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle kitap günlerimize ara vermek zorunda kalmıştık. Pandeminin sona ermesi ile bu yıl daha kapsamlı bir şekilde  kitap günlerimizin üçüncüsünü  düzenledik. Birbirinden kıymetli yazarlar ve binlerce kitapla başlattığımız kitap günlerimizi tamamladık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ilçe sakinlerimizden gayet olumlu geri dönüşler aldık. Beğenilen bir faaliyet oldu. Eğitime verdiğimiz önemle öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanması, kitabı okumayı sevmeleri, kitapla buluşmaları aynı zamanda kitapların yazarlarıyla buluşmaları gayet memnuniyet vericiydi. Bizim arzu ettiğimiz ve gönlümüzden geçenler de buydu ve kitap günlerimizi bu yıl çok daha yoğun bir şekilde gerçekleştirdik.  Önümüzdeki yıllarda kitap günlerimizi yine devam ettireceğiz. Kitap günlerimize katılımları için öğrencilerimize, velilerimize, hemşehrilerimize ve yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Seydişehir Belediyesi 3. Kitap Günlerinde birbirinden değerli yazarlarımız Pelin Çift, Tufan Gündüz, Kahraman Tazeoğlu, Tarık Tufan, Yasin Aktay, Ahmet Bulut, Alişan Kapaklıkaya, Nurullah Genç gibi birbirinden değerli yazarlar, okurları için Şaban Cengiz Kültür Merkezi'nde konferans vererek, kitaplarını imzaladı.

Milli İrade Meydanında kurulan etkinlik alanında ise Konyalı ve Seydişehirli yazarlarımız Tayyar Yıldırım, Nur Dünya Kaplan, Osman Bozdemir, Hakkı Balcı, Bahaddin Paslı, Fatma Şeref Polat, Muhammed Uzun, Mustafa Dinç, Bahaddin Karakuş, Kazım Öztürk, Atilla Yaramış, Yaşar Koca, Baran Özdemir, Vural Kaya, Ahmet Melih Karauğuz, Eda Beyaz, Fatmanur Göker, İzzet Eker, Abdulkerim Temizcan, Salih Sedat Ersöz, Ali Erkan Kavaklı, Mehmet Aydın, Fatih Babaoğlu, Hüseyin Muşmal, Evrim Ertekin, Ebubekir Uğur, Ömer Lütfi Ersöz de kitaplarını imzalayarak söyleşi yaptı.

Etkinlik kapsamında merkez ve kırsal mahallelerde bulunan ilkokul öğrencileri de etkinlik alanında misafir edilerek kitapları inceledi, etkinlik alanında doyasıya eğlendi.