ARASTA ÇARŞISI, KONYA BEDESTEN’İ ARATMAYACAK

Yazdır / Tarih: 2022-05-18

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi tarafından ilk 2 etabı tamamlanan ve 3. Etap çalışması kapsamında peyzaj düzenlemesi, alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam eden Arasta çarşısında incelemelerde bulundu.

Arasta Çarsısında devam eden çalışmalar hakkında çalışanlardan bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Arasta Çarşısının Seydişehir’in göz bebeği olacağını kaydetti.

Seydişehirli hemşehrilerine daha iyi hizmet verebilmek için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Arasta çarşısı 3. Etap çalışmalarımız kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanan Ayakkabıcılar Çarşımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Esnaflarımız ve alışveriş yapmak için çarşı merkezine gelen vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Çarşımızı yeniden canlandırmak adına yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Tutal, “ilçemize yaptığımız projelerden bir tanesi de eski çarşımız olan arasta çarşısının modernizasyonu idi. Cephe giydirmelerini tamamladık. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bayram öncesi ara vermiştik. Bayram sonrası tekrar başladık. Birkaç gün içerisinde tamamlanacak çalışmamız. Çalışmalarımız tamamlandığında Arasta Çarşımız, Konya Bedesteni aratmayacak. Arasta çarşımızın modernizasyonun gerçekleştirmesiydik 3-5 yıl içerisinde buralar çökmüş olacaktı. Tarihi çarşıyı yenilemiş ve kurtartmış olduk. Bu çalışmalarımızda bize destek veren Milletvekillerimize, Konya Valiliğimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza Teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz gayretle çalışıyorlar. Seydişehir’e hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.