SEYDİŞEHİR’İN SAĞLIK SORUNLARI BAKAN KOCA İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Yazdır / Tarih: 2022-06-10

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Seydişehir’in sağlık sorunlarını görüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ankara’da bir araya gelen ve Seydişehir’in sağlık alanında yaşadığı sorunları ifade eden Başkan Tutal ve Başkan Atalay, Seydişehir’de yaşanan doktor sıkıntısı ve sağlık alanında yaşanan sorunların çözümü noktasında Bakan Koca ile istişarelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdikleri görüşme neticesinde Seydişehir’in sağlık alanında yaşadığı sorunlarını istişare ettiklerini belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Devlet Hastanesinin fiziki durumu ile norm kadroda yaşanılan doktor eksikliğinin imkanlar dahilinde kısa sürede giderileceğini belirtti.

Başkan Tutal, “İlçe Başkanımız Kemalettin Atalay ile birlikte Sağlık Bakanımız hemşehrimiz Sayın Fahrettin Koca ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Mevcut Hastanemizin fiziki sorunları Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda en kısa sürede giderilecek olup ihalesi yapılan ve müteahhit firmaya yer teslimi yapılan yeni hastane binamızın yapımı konusunda istişarelerde bulunduk.

Görüşmemizde devlet hastanemizin fiziki sorunlarının yanı sıra doktor eksikliğinin giderilmesi konusunda görüşmeler yaptık. Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda yakın zamanda ilçemize doktor atamaları imkanlar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Norm kadrolardaki doktor eksikliği giderilecek. Hastanemizde görev yapan uzman doktorların sözleşmeye geçmeleri konusunu görüştük. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hemşehrimiz Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sorgun’a tüm ilçe sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.