SEYDİŞEHİR-GÖKHÖYÜK KAZISI TANITIM SERGİSİ

Yazdır / Tarih: 2022-06-10

SEYDİŞEHİR –GÖKHÖYÜK KAZISI TANITIM SERGİSİ

Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi destekleriyle S.Ü. Edebiyat Fakültesinde Seydişehir- Gökhöyük Kazısı tanıtım sergisi düzenlendi.

Selçuk Üniversitesinde düzenlenen Kültürel etkinlikler kapsamında Kültür Bakanlığı ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izinleri doğrultusunda, Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi adına Edebiyat Fakültesi Öğr. Görevlisi Dr. Ramazan Gündüz başkanlığında arkeolojik çalışmalara başlanan Seydişehir- Gökhöyük Kazısının tanıtım sergisi düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen sergiyi ziyaret ederek Seydişehir’de yapılan arkeolojik çalışmalar ve Gökhöyük kazısı hakkında bilgiler aldı.

Seydişehir- Gökhöyük Kazısı tanıtım sergisinde Gündüz ve ekibi sergiyi ziyarete gelenlere Kültür Bakanlığı ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izni ile Seydişehir ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar ile Gökhöyükte yapılacak kazılarla ilgili genel bilgi aktardı.

Öğr. Gör. Gündüz,  Seydişehir ve çevresinde yapılan arkeolojik araştırmalarda Seydişehir ve bölge arkeolojisinin anlaşılmasına katkı sağlayacak önemli verilere ulaşıldığını, yapılan çalışmalar ve sergide verilen bilgilerde Seydişehir’in Prehistorik Dönemde önemli bir yerleşim alanı bulunduğunu kaydetti.

Kazı çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür eden Gündüz,” Gökhöyük mahallemizde tarihi geçmişi olan arkeolojik kazıların başlamasında ve kazı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi adına bizlerde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.