SEYDİŞEHİR’DE BALIK AVI SEZONU AÇILDI

Yazdır / Tarih: 2022-06-16

Seydişehir Suğla gölünde, üreme dönemindeki balıkların neslini koruyabilmek amacıyla 15 Mart’tan itibaren başlayan 3 ay süreli su ürünleri av yasağı sona erdi.

Yasağın sona ermesiyle birlikte balık avlama sezonu dualarla açıldı, balıkçı teknelerinin suya vira bismillah diyerek göle indirildi.

Av yasağının sona ermesi dolayısıyla balıkçılar, Suğla iskelesinde bir araya geldi. İlçe Müftüsü Adem Bebek’in dualarıyla balıkçılar, kazasız belasız bir sezon dileğiyle yeni av sezonunun açılışını gerçekleştirdi.

Balık avı sezonu açılışında konuşan Seydişehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Aşkayanar, yeni av sezonunun açılışına katılan ilçe protokolüne ve herkese teşekkür ederek, bereketli bir sezon dileğinde bulundu.

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar  ise yapmış olduğu konuşmasında, yeni av sezonunun  balıkçılarımız için hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Balık avlama yasağı sezonunun sona erdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İlçemizin en bereketli bölgelerinden biri olan Suğla gölümüzde balık avlama sezonumuz artık başlıyor. Tüm avcılarımıza bol ve bereketli bir av sezonu diliyoruz. Canlıların hayatı bittiği zaman bizimde varlığımız bitiyor. Biz varlığımızı devam ettirebilmemizi için tabiattaki dengeyi korumamamız gerekiyor. İnşallah gölde sulama ve avcılık noktasında bu yıl bir rahatlık yaşayacağız. Bundan doyalı rabbimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Bereketli ve başarılı bir sezon geçirmenizi temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin ise “Suğla bölgemizde balıkçılık kooperatifi bünyesinde balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımız için yeni sezonun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu bölgemizdeki canlı yaşamının devam etmesi için bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Bunun meyvesini bu sene alacağımıza yürekten inanıyor, yeni balık avı sezonunun tekrardan hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yalıhüyük Kaymakamı İbrahim Yazıcı da yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek tüm balıkçılara bereketli bir sezon diledi.

Konuşmaların akabinde Kaymakam Yazıcı, Başkan Tutal, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergin ve ilçe protokolü tekneyle göle açıldı, balık avlaması yapan balıkçılara kolay gelsin dileklerini iletti.

Yeni av sezonunun açılış programına Yalıhüyük Kaymakamı İbrahim Yazıcı, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Seydişehir  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, SKT Başkanları, kurum amirleri ve balıkçılar katıldı.