ÇÖP KONTEYNIRLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Yazdır / Tarih: 2022-07-13

Seydişehir Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı sonrası çöp konteynerlerında oluşan kötü koku ve atıkların giderilmesi için yıkama ve dezenfekte çalışmalarına başladı.

Ekipler Kurban Bayramı sonrası çöplere atılan atıkların kötü kokuya ve çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi için ilçe genelinde tüm mahallelerde bulunan konteynerleri yıkayarak, bakteri öldürücü ve koku giderici anti bakteriyel ilaçlarla temizledi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama ve temizlik hizmetinin yanı sıra Kurban Bayramında kesilen kurbanların deri ve sakatatlarının çevreye verdiği koku nedeniyle vatandaşların rahatsızlık yaşamamaları için çöp konteynerlerine yönelik özel bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Başkan Tutal, "Kurban bayramında kesilen kurbanların deri ve sakatatlarının çevreye verdiği koku nedeniyle vatandaşların rahatsızlık yaşamamaları için çöp konteynerlerine yönelik özel bir çalışma yapıldı. Temizlik çalışmalarımız çerçevesinde sürdürdüğümüz çöp konteyneri yıkama ve dezenfektesi sayesinde çöp konteynerlerinin yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, görüntü kirliliği ve koku oluşumu engellenip, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunuyor. Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların deri ve sakatatlarının çevreye verdiği koku nedeniyle vatandaşların rahatsızlık yaşamamaları için pazar yerleri, mazgallar, çöp konteynerleri ve çöp toplama araçlarına koku önleyici özel bir çalışma yapıldı. İlçemizde bulunan bütün çöp konteynerlerimizi, yerinde yıkayarak, özel ilaçlarla dezenfekte ediyor ekiplerimiz, dezenfekte işlemi ile kötü koku ve bakteri oluşumunun önüne geçiyor. Çevre temizliği ve hemşehrilerimizin sağlığı bizim önceliklerimiz arasında”ifadelerini kullandı.