TOKİ Konutları İhaleye Çıkıyor

Yazdır / Tarih: 2022-07-30

4-5 senedir üzerinde çalışılan TOKİ projesinin Eylül ayında ihalesinin yapılacağını müjdeleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "üçlü olacağız güçlü olacağız şiarıyla yaptığımız görüşmeler ve işbirlikleri kapsamında Seydişehir'imizde daha önceden meradan dönüştürdüğümüz 250 bin m2'lik alan üzerine yapılacak olan TOKİ konutlarının yapımına artık başlanıyor" dedi.

Seydişehir'e kazandırılacak olan 496 TOKİ konutunun ihalesinin Eylül ayında yapılacağını açıklayan Başkan Tutal, "4-5 yıldır ilçemize 2. Etap TOKİ konutlarını kazandırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. İlçemize TOKİ konutlarını kazandırmak için kollarımızı sıvadığımızda Hazinenin ve Belediyemizin yeterli miktarda arsası bulunmuyordu. Bu süreç içerisinde 250 konut yapılabilmesi için gerekli olan 150 bin m2'lik arsa sorununu, meradan dönüştürerek ilçemize toplamda 250 bin m2'lik arsa kazandırarak çözmüş olduk. İlçemize kazandırdığımız bu arsa ile birlikte de 3. Etap TOKİ konutları için de arsa ve altyapı hazırlıkları da tamamlanmış oldu. Meradan dönüştürdüğümüz bu arsa üzerinde imar ve proje çalışmalarını da yine 4-5 yıllık bu süre zarfında tamamladık. TOKİ tarafından yapılan proje çalışmaları da bu süre zarfında tamamlandı. Nihayetinde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız tarafından T Tipi Cezaevi ile Saadetler Mahallesi arasına yapılması planlanan 238 konutun ihalesi 29 Eylül, 258 konutun ihalesi ise 30 Eylülde gerçekleştirilecek. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız, Seydişehir-Konya-Ankara arasında sürekli gündeme getirip projemizin takibini yaptığımız, Eylül ayında ihalesi yapılacak olan projemizi en kısa sürede tamamlayarak 238 konutu orta gelirli ailelerimize, 258 konutu da dar gelirli hak sahibi ailelerimize teslim edeceğiz. Bu gelişmeler neticesinde ilçemizde "yapılmayacak, iptal oldu" gibi söylemlerin yersiz ve asılsız olduğu anlaşılmış ve cevap olmuştur. TOKİ konutlarımızın şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Hemşehrimiz Murat Kurum'a, Milletvekillerimize, TOKİ İdaresi Başkanlığımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.