SERAP BİZİM HER ŞEYİMİZ

Yazdır / Tarih: 2020-05-21

Değer ailesi, annesini ve babasını kaybeden zihinsel engelli Serap 'la 20 yıldır kendi çocukları gibi ilgileniyor.
Doğuştan zihinsel engelli olan 49 yaşındaki Serap Polat, annesini 1987 yılında kaybettikten sonra babası ile Seydişehir ilçesinde yaşamını sürdürmeye başladı.
Beş çocukları olan komşuları Hüsamettin (65) ile Hayriye Değer (64) çifti, babasının ilgilenemediği Serap'ı zaman zaman evlerine getirip banyo yaptırdı ve yemeğini yedirdi.
Olumsuz şartlarda yaşamını sürdüren Serap'ın durumuna çok üzülen Değer çifti, çocuklarına da danışarak engelli kızın bakımını üstlenmeye karar verdi. 1993 yılında yanlarına aldıkları Serap'ın 2009'da vefat eden babasının vasiyeti üzerine Değer çifti, kıza daha çok sahip çıktı. Hüsamettin ve Hayriye Değer, çocuklarından ayrı tutmadığı Serap'ın bakımını üstelenerek kişisel ihtiyaçlarını da karşılıyor.Adeta bir bebek gibi ilgilenilen engelli kız ise Değer ailesine sürekli dua ediyor, şarkı söyleyerek mutluluğunu gösteriyor.
Değer Ailesinin Serap'a sahip çıktığını öğrenen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, durumu öğrenir öğrenmez Değer ailesini ziyaret ederek örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı karşısında gören Serap'ın Başkan Tutal'a dua etmesi ise günün en anlamlı anı oldu.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Allah sizden razı olsun. Günümüzde insanlar kendi çocuklarını sahiplenmez sokağa bırakırken, siz kendi kan bağınız olmayan komşunuzun engelli evladına sahip çıkmış annelik, babalık yapıyorsunuz. Bu yaptığınız takdire şayan. Allah sizden razı olsun. Ben inanın duyduğum an çok büyük bir hüzün yaşadım ne mutlu size" dedi.
-"Serap bizim ayrılmaz bir parçamız"-
Hüsamettin Değer, Serap'ın ilk günden bu yana evlerinin mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.
Çocuklarının da Serap'ı kendi kardeşleri gibi gördüğünü dile getiren Değer, zihinsel engelli kızın kendilerinden ayrılmaz bir parça olduğunu anlattı.
Değer, "Serap bizimle, biz de onunla çok mutluyuz. 'Abi, dede, nine' gibi kelimeleri kullanabiliyor. Bana 'dede', eşime ise 'anne' diyor. İl dışında yaşayan çocuklarım bile Serap'ın sesini duymak için sürekli telefonla ararlar" diye konuştu.
Hayriye Değer ise çocuklarının hepsinin Serap'la yakından ilgilendiklerini, kendileri olmadığında bile gelini dahil engelli kızın bakımını en iyi şekilde yaptığını aktardı.
Ayrı kaldıklarında Serap'a çok büyük özlem duyduklarını vurgulayan Değer, şunları kaydetti:
"Biz Serap'ı ilk günden bu yana çok seviyoruz. Serap bizim her şeyimiz. ben Serap'ı yanımdan ayırmam. Günlerim var. Oraya giderken Serap'ıda götürürüm. Ama şimdi Koronavirüs yasağı olduğu için gidemiyoruz " dedi.
Değer ailesi ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Serap'ın yapmış olduğu dua ve söylediği melodilere eşlik etti.