MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE BAYRAM ZİYARETİ

MEVSİMLİK  TARIM İŞÇİLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
Yazdır / Tarih: 2020-05-24

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ferhat Tükel Güneydoğu ve Doğu Anadoludan gelen mevsimlik tarım işçilerini tarlada ziyaret ederek gıda paketi dağıttı.
Zor şartlar altında çalışmak için Güneydoğu ve Doğu Anadoludan gelen mevsimlik tarım işçilerini Başkan Tutal ve Protokol üyeleri unutmadı.
Her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çeşitli illerden gelen yaklaşık 1500 tarım işçisi, Seydişehir'e bağlı Gevrekli, Ortakaraören, Taşağıl, Kumluca, Gökhüyük, Kesecik, Akçalar, İncesu mahallerine yerleşerek mevsimlik olarak çapa ve hasat işleri yapıyor.
Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Gökhüyük’de bulunan tarım işçilerinin bayramlarını kutlayarak taleplerini dinledi.
Başkan Tutal; Mevsimlik tarım işçilerimiz her yıl ilçemize gelerek burada çalışıyorlar. Bu yılda ilçemizde bin 500 yakın tarım işçimiz farklı mahallelerimizde çapa işinde çalışıyorlar. Bizde belediye olarak kendilerine elimizden geldiğince gerekli yardımları yapıyoruz” dedi.
Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, " ilçemize gelen ve zor şartlarda yaşayarak üretime destek olacak tarım işçilerinin sağlık taraması sağlık ekiplerince yerinde yapıldı. Sosyal Yardımlaşmadan her türlü yardım yapıldı." dedi.