SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN SİNEKLE MÜCADELE

Yazdır / Tarih: 2020-05-27

Seydişehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarına hız verdi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 3 ayrı ekip oluşturulduğunu, ekiplerin merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarına hız verdiğini kaydetti.
Özellikle akşam saatlerinde ilaçlama faaliyetlerinin daha yoğun olduğunu kaydeden Başkan Tutal “Her gün ekiplerimiz ilaçlama çalışması yapıyor. Yaz mevsiminde yaşanılan sinek üremesinin önüne geçilebilmesi yönünde sürdürülen çalışmalar, sadece akşamları değil, sabahın erken saatlerinde de devam ediyor. Ekipler tüm mahallelerde başladıkları ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. İlaçlama faaliyetlerinde modern ilaçlama teknikleriyle doğanın dengesini bozmayacak insan sağlığına ve eko sisteme zarar vermeyecek ilaçlar kullanıyor. Şehir merkezinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının yanı sıra kırsal mahallelerde de yapılıyor” dedi.
Sivrisinekle olduğu kadar Karasinek için de uygulama gerçekleştiren ekipler sokaklarda bulunan çöp konteynerleri, yaşam alanlarına yakın yerlerde bulunan hayvan çiftliklerinde de ilaçlama gerçekleştiriyor.
İlaçlama çalışmalarının yıl boyunca tüm sokaklardaki temiz ve kirli su rögarları ile fosseptiklerde devam edeceğinin kaydeden Başkan Tutal; “Yaz aylarının önemli bir rahatsızlığı da ağaç ve bitki zararlılarından kaynaklanmaktadır. Park bahçe ve mesire alanlarımızdaki tüm ağaç ve çalı bitkileri ilaçlama çalışmaları kapsamında bu zararlılara karşı ilaçlanacaktır. Böylece hem bitki sağlığı, hem de halkın sağlığını korumuş olacağız. Gerek çevre sağlığı gerekse yeşil alanlarda kullanılan ilaçlar, eko sisteme zarar vermeyen dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığının ruhsatlandırdığı ilaçlardır” dedi.