ŞEHİDİMİZİ UĞURLADIK

Yazdır / Tarih: 2020-06-03

Siirt’in Pervari ilçesinde operasyona giderken askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Burak Aydoğan için cenaze töreni düzenlendi.
Siirtte düzenlenen askeri törenin ardından Şehidimizin naaşı Konya'ya getirildi. Konya'dan askeri helikopterle Seydişehir'e getirilen şehidimiz Aydoğan 'ın cenaze namazı Kapalı Pazaryerinde sosyal mesafe kuralına uyularak kılındı.
Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdığı cenaze namazına Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Harun Tüfekçi, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkan Mehmet Tutal, Askeri ve Mülki erkanın yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazında şehidimizin Annesi Özlem Akgül , eşi Şerife Aydoğan, Babası İbrahim Aydoğan ayakta durmakta güçlük çekti.
Kılınan cenaze namazının ardından şehidimiz dualarla Akyol Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte kuzeni şehit Polis Emre Horoz'un yanına defnedildi.