SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Yazdır / Tarih: 2020-06-08

Seydişehir Belediyesi sosyal belediyecilik alanında her geçen gün kendini yeniliyor.
Fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanında kültürel ve sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini vurgulayan Başkan Tutal; “bu çalışmalarımızı her geçen gün yenilemeye çalışıyoruz. Eğitim, spor kulüplerine destek, ihtiyaçlı ailelere yardım gibi birçok alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Belediye başkanlığı sırasında 6 yılda sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza attıkların kaydeden Başkan Tutal; "ilçede hayata geçirdiğimiz büyük projelerimizin yanı sıra gençlerimize, yaşlılarımıza büyük önem veriyoruz. Yaşlılarımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. İhtiyaçları olduğu takdirde araç gönderiyoruz, yaşlılarımızı evlerinden alıyoruz, gideceği yere bırakıyoruz ve ardından tekrar getirip evine bırakıyoruz. Cenaze merasimlerinde vatandaşlarımızın zorluk yaşamaması için gereken ne varsa kadar üzerimize düşeni yapıyoruz. Hayır duası alırken, sosyal belediyeciliğin de güzel örneklerini verdiğimizi düşünüyorum. Askere giden, evlenen kardeşlerimize programlar düzenliyoruz. Kitap fuarları, sokak kütüphaneleri ile gençlerimizin milli ve manevi doyuma ulaşabilmesi için çaba gösteriyoruz. Şehit yakınlarına park tahsisi yaparak, lokal kazandırdık. Yağlı Güreşler , Kalkınma Şöleni gibi kültürel anlamda önem arz eden etkinlikler düzenledik. Lisanslı sporcular yetiştiriyoruz. 11 branşta sportif faaliyetlerini sürdüren yaklaşık Bin 900'e yakın lisanlı sporcumuz mevcut. Doğa Sporları ve Bisiklet Sporları konusunda etkinlikler düzenledik. Hizmetlerimiz aksatmadan devam edecek.Seydişehir sadece tek bir yönü ile değil, her yönü ile farklı bir ilçe" şeklinde konuştu.
Tasarruf tedbirleri uygulamaları kapsamında ve salgın nedeniyle sosyal ve kültürel etkinliklere ara vermek zorunda kaldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir bizim için bir değerdir. Yerel dinamiklerimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece hizmet belediyeciliği değil, gönül belediyeciliğimizi de yürüterek birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz"dedi.