BAŞKAN TUTAL, ARASTA ÇARŞISINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Yazdır / Tarih: 2020-06-23

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ikinci etap dış cephe iyileştirme çalışmaları devam eden Arasta Çarşısı ve Belediye bünyesine satın alınarak kazandırılan Vakıflar Bankası binasında incelemelerde bulundu.
Başkan Tutal, Seyyid Harun Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarının ilk etabının tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmalarının başladığını kaydetti.
Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan ve bölgedeki vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir’i cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmamızın birinci etabını tamamladık, ikinci etap çalışmamıza başladık. Bölge esnafı çalışmalardan olumsuz yönde etkilenmesin diye projeyi iki aşamada yapmaya karar vermiştik. İlk etap çalışmaları çok beğenilmişti. İkinci etap çalışmaları da yakında tamamlanmış olacak" dedi.
Seydişehir için önem arz eden Arasta çarşının cephe giydirme çalışmaları ile Konya’nın Bedesten Çarşısını aratmayacağını kaydeden Başkan Tutal; “Hayata geçirdiğimiz projelerle birlikte Seyidharun Veli Çarşısı ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projemiz, misafirlerimizin gezip görebileceği modern bir cazibe merkezi olacak” dedi.
Kültürel bir hafıza kaybı yaşamamak için geçmiş mimariyi bu güne taşımak için çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Tutal; “arasta çarşımız ve bankalar caddemizde bulunan esnaf kardeşlerimiz için her konuda elimizi taşın atına koymaya hazırız. Geçtiğimiz günlerde Bankalar Caddesinde bulunan Vakıflar Bankası binamızı da satın aldık. Amacımız bankalar caddemizin eski canlılığını kazanması. Burada da en kısa zamanda gerekli çalışmalarımızı tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.