BAŞKAN TUTAL, ESKİ VAKIFLAR BANKASI BİNASINI SATIN ALDIK

BAŞKAN TUTAL, ESKİ VAKIFLAR  BANKASI BİNASINI SATIN ALDIK
Yazdır / Tarih: 2020-06-21

Seydişehir Belediyesi Bankalar Caddesinde bulunan Vakıflar Bankası binasını satın aldı.
Bankalar Caddesinde bulunan esnaflara ve hemşehrilerine daha iyi koşullarda hizmet sunmayı hedefleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Vakıflar Bankası binasının Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binası olarak hizmet vereceğini kaydetti.
Başkan Tutal, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının buraya taşınması ile caddenin eski hareketliliğine kavuşacağını belirtti.
Vakıflar Bankasının, Bankalar caddesinden taşınması ile hareketliliğin azaldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ Bankalar caddesinde bulunan esnaflarımız Bankanın bölgeden ayrılması ile hareketliliğin azalmasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını dile getirmişlerdi. Eski canlılığının kazandırılması noktasında bizde kendilerine bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzun sözünü vermiştik. Vakıflar Bankası Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde binamızı satın alarak Belediyemiz bünyesine kazandırdık” dedi.
Bankalar Caddesinde bulunan binanın yıllarca banka olarak kullanıldığını kaydeden Başkan Tutal; “Seyidharun Veli Cami ve Çevresi Düzenlemesi projemiz devam ediyor. Bu kapsamda camii çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılmıştı. Yine kamulaştırma kapsamında olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binamızda uygun bir yer arayışında idi. Kooperatif Başkanımız Durmuş Onar ile yaptığımız görüşmeler neticesinde almış olduğumuz Vakıflar Bankası binası ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif binasını takas yaparak kamulaştırma çalışmalarımıza katkı sağlamış olduk. Bundan sonra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bankalar Caddesinde üyelerine hizmet vererek caddenin hareketliliği ve canlılığına katkı sağlayacak. Binamızın alınması konusunda vermiş olduğu katkı ve desteklerinden dolayı Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem’e, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerimi sunuyorum. Esnaf kardeşlerimize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun ” şeklinde konuştu.