KUM OCAĞIMIZDA ÜÇ ÇEŞİT MALZEME ÜRETİYORUZ

Yazdır / Tarih: 2020-06-19

Seydişehir Belediyesi Çavuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kum ocağında ürettiği kumu parke, park ve bahçe çalışmalarında kullanıyor.
Belediyeye ait kum ocaklarında 3 çeşit malzeme üretimi yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “kendi ihtiyacımız olan kumu üreterek tasarruf ediyoruz” dedi.
Başkan Tutal; “Çavuş mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait olan sahada Maden İşleri Genel Müdürlüğüne yaptığımız başvuru onaylandıktan sonra Konya Valiliğimizden kum ocağı ham madde üretim izni aldık. Burada kum eleme, işlemleri yapıyoruz. Park ve bahçelerimizde, çim ekiminde, parke altı ve parke üstü çalışmalarımızda dolgu malzemesi olarak ürettiğimiz malzemeleri belediyemiz çalışmalarında kullanıyoruz. Ayrıca üst yüzeyden aldığımız toprağımızı da yine park ve bahçelerimizde değerlendiriyoruz” dedi.
Kum ocağında elde edilen malzemelerinin belediye çalışmalarında kullanıldığını ifade eden Başkan Tutal; “kum ocağımızda blokaj, temel malzeme, ince kum olmak üzere 3 çeşit malzeme üretimi yapıyoruz. Belediyemizin yaptığı yol çalışmalarında buradan çıkan malzemeyi guruplara ayırarak kullanıyoruz. Bu anlamda kum ocağımız önemli bir kazanım bizim için. Mali kaynaklarımızı dikkatli kullanarak tasarruf sağlıyoruz “ şeklinde konuştu.