TÜBİTAK YARIŞMASINDA HEZARFENOĞULLARI İHA PROJESİ KONYA’YI TEMSİL EDECEK

Yazdır / Tarih: 2020-07-20

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret etti.
Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Enes Teke, Yunus Emre Öztürk, Mustafa Eker, Tarık Aydemir, Tunahan Danışman, Yunus Emre Sarıkamış, Proje Danışman Öğretmeni Bayram Ali Çelik ve Proje sorumlusu öğretmen Mustafa Yiğit ile birlikte Gaziantep'te 16-20 Eylül'de düzenlenecek "TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na hazırlanıyor.
Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunun döner kanat kategorisinde yarışan HEZARFENOĞULLARI isimli İHA PROJESİ yarışmaya katılmaya hak kazandı.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde TÜBİTAK tarafından ilk kez yarışma düzenlendiğini kaydeden Okul Müdürü Bayram Ali Çelik; gençlerden bir tanesinin bile çıkıp yaptığı projelerle Türkiye’nin adını duyursa bu çok güzel olur. Biz öğrencilerimize bu anlamda güveniyoruz. Hepsi birbirinde değerli ve çalışkan öğrencilerimiz. Kazanmak veya kaybetmek önemli değil önemli olan birlik ve kardeşlik içerisinde ortak bir noktada buluşup bir şeyler üretebilmek“ dedi.
Konya’yı temsilen 4 okulun katılacağını kaydeden Okul Müdürü Bayram Ali Çelik; “Türkiye genelinde toplamda 125 okul katıldı. Konya ‘dan 4 okulumuz dereceye girdi. Bunlardan bir tanesi de bizim okulumuz” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ öğretmenlerinizin başkanlığında ekip çalışmasına girmiş olmanız çok güzel. Bu gün İngiltere kaynaklı bir gazetede haber okudum. Türklerin insanız hava araçlarını örnek almalıyız. Libya ve Suriye’de yaşanılan başarıdan dolayı. Şu anda bizim Dünya ya rağmen Libya’ya girmiş, üç günde girmiş olmamız oradaki seyri değiştirdi. Dağ, taş bombalanıyordu eskiden ama başarı oranı çok düşüktü. Şimdi ise İHA’ larla ve SİHA’larla dağ taş bombalanmıyor. Şimdi teröristlerin beynine beynine bombalar atılıyor ve nefes aldırılmıyor. Bu insansız hava araçları sayesinde oluyor. Genç arkadaşlarımız, genç mühendislerimiz artık en iyisini yapıyorlar. Bunlar gurur verici. Eğer biz Dünya’ya meydan okumasaydık bugün Ayasofya’nın zincirlerini kıramazdık. Sınırını koruyamayan bir ülke iç sorunlarıyla da baş edemez. Bu yüzden Ayasofya’nın zincirlerinin kırılması ile sınır güvenliğimiz arasında uzak gibi görünse de çok güçlü bağlar var” dedi.
Mehmet Tutal ; “ ilçemiz adına böyle bir çalışmaya girmiş olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Hocalarınız size rehberlik etmiş. Bir arkadaşınızda sizleri harekete geçirmiş ve sizlerle birlikte çalışma yapmış. Siz isteyince beklentinin de üzerinde bir şeyler yapabiliyorsunuz. Biz daha çok çalışmış olsak bu ülkede Allah’ın izni ile yapamayacağımız bir şey yok. Allah yolunuzu açık etsin. Bizim üzerimize düşen maddi ve manevi ne varsa yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.
Başkan Tutal, kendisini ziyaret eden öğrencilere başarılar dileyerek günün anısına çeşitli hediyeler verdi.