MESLEK LİSELERİNİ GELİŞTİRME VE NİTELİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

						MESLEK LİSELERİNİ GELİŞTİRME VE NİTELİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Mesleki Eğitim Programı kapsamında Kaymakamlık, Milli Eğitim, meslek odaları  ve özel sektörle istişare programı yapıldı.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde düzenlenen toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Karakuş ,Konya Meram Teknik Anadolu Lisesi, Karatay Ticaret Anadolu lisesi, Adil Karaağaç Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri, Selçuklu Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri, ETİ A.Ş, BEYBO, SEY-ET, KOMEK yetkilileri ve ilçemizdeki Meslek lisesi ve çıraklık okulu müdürleri katıldı.

Sanayicilere ara eleman yetiştirdiği için önem arz eden Meslek Liselerin geliştirilmesi ve niteliğinin artırılmasının gündeme alındığı toplantıda ilçenin bu konunun çözümünün gerektiği vurgulandı.

Mesleki eğitim ile ilgili yanlış oluşan algıların giderilmesi gerektiğini ifade eden İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan ;"bu okulların amacı üretim sistemimize yetiştirilmiş eleman sağlamak ama maalesef bu okullarımız ile ilgili olumsuz bir algı var. Bu nedenle bu okullarımıza veliler çocuklarını gönderirken rahat değiller. Oysa gelişmiş ülkelerde uzmanlaşmak çok önemli. Buda ara eleman yetiştirmekle olur. Onun için bu mesele gelecek meselesi. Bu konunun taraflarla birebir görüşülerek meslek liselerine öğrencilerimizi yönlendirmemiz gerekiyor” dedi.

28 Şubat kararları ile meslek liselerinin büyük bir darbe aldığını ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Yılmaz ; Bu tarihten sonra ülkemizin gelişmesi için çok önemli olan bu liseler hep geriden geldi ayağa kalkamadı. Sanayicilerimize ara eleman yetiştiren bu okullarımıza ülkemizin çok ihtiyacı var. Bu toplantının amacıda bu okullarımızı nasıl ayağa kaldırabiliriz, bu yanlış algıyı nasıl giderebiliriz. Bu konuda ki toplantıların birini de Seydişehir’de gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki Seydişehir’de Konya’ya model olsun. Huğlu'da makine tesisat bölümü meslek lisesi açtık. Bu okul oradaki iş beklentisine göre açılmış özel bir okul. Seydişehir’de de böyle özel bir okul düşünebiliriz diyerek toplantıya katılanlardan sorunun çözülmesi için katkı sağlamalarını ve çok çalışmalarını istedi.

Kaymakam Aydın Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen toplantı sonunda  katılımcıların görüşü alınarak toplantının periyodik aralıklarla devam edilmesine kararı  verildi.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU