MÜZELER HAFTASINDA GÖKHÜYÜK KAZISININ TANITIMI YAPILDI
MÜZELER HAFTASINDA GÖKHÜYÜK KAZISININ TANITIMI YAPILDI

Müzeler haftası etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Müzesinde Seydişehir Gökhüyük Bağlarında yapılan arkeolojik kazılarla ilgili tanıtım yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün izinleri ile Selçuk Üniversitesi’nde Seydişehir Belediyesi’nin Destekleri ile Gökhüyük’te yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarının 2023 yılında yapılan araştırmaları hakkında bilgiler verildi.

Selçuk Üniversitesi Müzesinde yapılan etkinlikler kapsamında Seydişehir-Gökhüyük Kazısının tanıtımı yapılarak  2023 yılı boyunca kazı çalışmalarında ortaya çıkan envanterlerin fotoğrafları sergi olarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Gökhüyük mahallesinde gerçekleştirilen çalışmaların 2024 yılında devam edeceğini belirten Doç. Dr. Ramazan Gündüz, Seydişehir ve çevresinde 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının izinleri ve Seydişehir belediyesinin destekleri ile başlayan çalışmalarda 2023 yılı çalışma sezonunda önemli bilimsel verilere ulaştık.  Gökhüyük kazısı neticesinde bölgede özellikle Demir Çağının aydınlatılması konusunda önemli bulgular elde ettik.

Sadece kazı çalışmaları değil aynı zamanda farklı disiplinlerden uzmanlarla birlikte de çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Gökhüyük kazısında Demir Çağında bölge insanının yaşam biçimleri ve yeme alışkanlıklarının anlaşılmasına yönelik botanik çalışmalar ve genetik çalışmalar da yürütülüyor. Bizlerden desteğini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Seydişehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Seydişehir’in tarih öncesi çağlara ışık tutan birçok arkeolojik kültür envanterine sahip olduğunu, bunlardan en önemlisinin Gökhüyük’te olduğunu kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “Belediyemizin destekleriyle Gökhüyük’te yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde bölgenin tarihi, kültürü, yaşam biçimi, insanların özellikleri gibi birçok buluntuya rastlandı. Kazı çalışmalarında daha çok mesafe aldıkça bölge tarihine daha çok ışık tutacak buluntular olacaktır. Kazı çalışmalarında mesafe aldıkça bölgemize yapacağımız yatırımlarla Seydişehir’imiz turizm anlamında büyük gelişmeler kaydedecek” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ

ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ

Seydişehir Belediyesi, gençlerin geleceğine katkıda bulunmak için üniversite tercih sürecinde ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunacak. Üniversite hayatının öğrencilerimizin eğitim hayatında döne...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU GÖKÇEHÜYÜK VE TARAŞÇI’DA ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

BAŞKAN USTAOĞLU GÖKÇEHÜYÜK VE TARAŞÇI’DA ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Taraşçı Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ederek  Taraşçı ve Gökçehüyük mahallerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Ustaoğlu, y...

DEVAMINI OKU
MUAYTHAİ SÜPER LİGİ 1. AYAK MÜSABAKALARI, SEYDİŞEHİR’DE TAMAMLANDI

MUAYTHAİ SÜPER LİGİ 1. AYAK MÜSABAKALARI, SEYDİŞEHİR’DE TAMAMLANDI

Türkiye Muaythai Federasyonu ve Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Toto Muaythai Süper Ligi 1. Ayak Turnuvası müsabakaları, Seydişehir’de tamamlandı. Belediye Meydanı'nda düzenlenen etk...

DEVAMINI OKU