Seydişehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayında gıda üretimi yapan, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.
Seydişehir Belediye Mehmet Tutal , iş yerlerinde yapılan incelemelerde, satışa sunulan mamullerin gramajı, sağlığa uygunluğu ve genel temizliğinin Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kontrol edildiğini belirtti.
Ayrıca iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları konularında da denetim yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal, şunları kaydetti: "Ramazan ayı nedeniyle halk sağlığını yakından ilgilendiren işyerleriyle ilgili olarak marketler, kasaplar, lokantalar, ekmek fırınları ve pastanelerde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekiplerimiz, özellikle fırınlarda pide ve ekmek gramajı, genel temizlik, personel hijyeni ve çalışma kurallarına uygun üretim yapan işletmelerimizi denetledi. Kurallara uygun işletmelere teşekkür edilirken, standartlarına uygun üretim yapmayan işletmelere de gerekli uyarılar yapılıp eksikliklerini gidermeleri istendi” dedi.
Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin,Ramazan ayı boyunca vatandaşların sağlıklı beslenmeleri için pastane ve fırınlarda gıda güvenliği ve hijyeni konusundaki denetimlerini sürdüreceği bildirildi.