SEYYİDHARUN VELİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ 2.ETAP TEMELİ ATILDI
SEYYİDHARUN VELİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ PROJESİ 2.ETAP TEMELİ ATILDI


Seyyidharun Veli çevre düzenlemesi projesi 2.etap çalışmalrı başladı.

Kamulaştırma maliyetiyle beraber yaklaşık elli milyon liraya mal olacak olan Seyit Harun Veli Çevre düzenlemesi projesi 2. etab temeli Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından atıldı.

Temeli atılan Seyit Harun Veli Çevre düzenlemesi projesi 2. etab çalışmasının 2023 seçimlerinden önce tamamlanması hedefleniyor. 
Seydişehir’e çok güzel hizmetler kazandırıldığını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay,” Seyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi projesinin birinci etabının kamulaştırma ve istimlaklardan oluştuğunu  kaydetti.
Atalay, “Birlik ve beraberlik içerisinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Seydişehir Belediye Başkanımız  ilçemize büyük eserler kazandırdı. Bunlar  İtfaiye binası, Hanımlar lokali(KOMEK) , Bilgihane gibi çok kıymetli eserler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal “Seydişehir’in banisi Seyidharun Veliye hizmet etmek benim için çok büyük bir gururdur. Seydişehir bu bölgeye kurulmuş fakat caminin etrafı Seyid Harun Veli Hazretlerine yakışır bir konumda değildi. 2014 yılında prestij proje olarak hazırladığımız bir çalışmaydı Seyyidharun Cami ve Çevre Düzenlemesi projesi 1 etabını tamamladık. 2. etab çalışmalarını da  bugün başlatmış bulunuyoruz. Biz 2014 ten bugüne kadar üçlü olmak güçlü olmak, birlikte olmak rahmetli olmak gibi sloganları hep söyledik. Bunun karşılığını da gerek hükümet kaynaklarının ilçemize aktarılması gerekse Konya Büyükşehir Belediyemizin desteklerinde gördük. Konya Büyükşehir Belediyemiz model olma konusunda Türkiye sınırlarını aşarak Dünyaya belediyecilik noktasında rehberlik olma konumuna geldi. Bu nedenle  Uğur İbrahim Altay Başkanımızın omuzlarında yük ağırlaştı. Kendisine Allahtan kolaylıklar diliyorum.
Hava şartları elverdiği sürece projemizin çalışmalarına devam edip kalan kısmının ise seçim öncesi tamamlanmasını hedefliyoruz.  Seydişehir tarihinde görülmedik hizmeti son 8 -9 yılda ilçemize kazandırmış olduk. Kazandırmaya devam ediyoruz.3. etap projemizin de bir taftan projesini hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla hizmetlerimize devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Beye ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Seyyidharun Veli Cami ve Çevre düzenleme çalışmaların 28 bin metre kare alanda gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Belediye  Başkanı Uğur İbrahim Altay,’’2014 yılından bu yana planlanan Seyyid Harun çevre düzenleme projesinin çalışmalarını ilçe belediyemiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. 304 Milyon kaynağın 2022 yılında harcadığımız tutar 114 milyon lira. Bugün burada atılan temelin maliyeti ise 50 milyon liradır. Harcamaya da devam edeceğiz. Konya Büyükşehir olarak 1071 de geldiğimiz Anadolu’daki kültürel tapulara sahip çıkıyoruz. Geçmişin izlerini taşıyan bakımsız bedesten çarşısını yeniledik.  Bu şehrin kurucusu o insanlara vefa göstereceğiz. Bu 2 etap çalışmalardan sonra da 3 etaba başlayacağız. Bir an evvel tamamlamayı hedefliyoruz. Amacımız Bu bölgenin yeniden canlanmasını sağlayarak bu tarihi eserleri gelecek nesillere aktarıyoruz. Seydişehir’imize ve gelecek ziyaretçilere önemli bir ufuk açmış olacağız. Büyükşehir yasası ve hükümetimizin projeleriyle bugüne kadar önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Bunlardan bir kaçını söylemek istersek Yeni itfaiye binamız hizmete girdi. Liseli gençler için hazırlamış olduğumuz lise medeniyet akademisinin çalışmalarına başlandı. İlkokul ve ortaokul çocuklarımız için Bilgehane hizmet veriyor. Komek, Şehir konağı hizmete açıldı. Koski arıtma tesisi olarak alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yapıyor. Asfalt çalışmalarını her mahallede ara vermeden yürütüyoruz. Devlet Hastanesini hizmete açtık. Tekrar bir yenisinin çalışmaları başladı. Tünel çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Adem Bebek tarafından yapılan dua ile Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından ilk harç atıldı.
Altay program dahilinde esnaf ziyareti , Bilgehane ve Komek gezisi sonrası ilçeden ayrıldı.

DİĞER HABERLER
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Seydişehir Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile Milli İrade Meydanında kutlanacak. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tüm çocukları v...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

31 Mart Yerel Seçimlerinde Seydişehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hasan Ustaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Başkan Hasan Ustaoğlu, bir yandan belediye çalışmalarına aralıksız...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşm...

DEVAMINI OKU