29 EKİM CUMHURYET BAYRAMI SEYDİŞEHİR’DE KUTLANDI

						29 EKİM CUMHURYET BAYRAMI SEYDİŞEHİR’DE KUTLANDI

Seydişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ve Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı.

Havanın  yağışlı olması nedeni ile Milli İrade Meydanındaki  yapılması planlan  Kapalı Pazar yerine   alınan tören Kaymakam Aydın Erdoğan , Belediye Başkanı Mehmet Tutal öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Törene Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Hakim ve Savcılar, İlçe Garnizon Komutanı Üstteğmen Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir ,Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar,   İlçe Müftüsü Kemal Demirel ,AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer,,CHP İlçe  Başkanı Yunus Uysal , Sehit ve Gazi yakınları ,Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, Daire amirleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden program Kaymakam Aydın Erdoğan günün anlam ve önemi belirten konuşmasıyla devam etti.

Kaymakam Erdoğan; “Büyük Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet bütün olumsuz şartlara rağmen birlik ve beraberlik içinde istiklal mücadelesinin şerefle taçlandırılmasıdır. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu, yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir Cumhuriyet. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı Türkiye bir ilham kaynağı olmayı sürdürmektedir. Mevzubahis vatan olduğunda 15 Temmuz’da bünyesinden milyonlarca Ömer Halisdemir çıkarmayı bilmiştir. 15 Temmuz milletimizin demokrasiye ve cumhuriyete ne kadar ödem verdiğinin göstergesidir. Cumhuriyetimizin 94.Kuruluş yıldönümünde Başta Ulu önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla minnetle anarken 15 Temmuz’da Cumhuriyet ve Milli irade için şehit olan kardeşlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum"  dedi.

Kıbrıs Gazisi Emin Kara ve öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okumasının ardından tören halk  oyunları,  COGEP kapsamında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet   koşusunda  dereceye  giren    öğrencilere  hediyelerinin ilçe protokol üyeleri tarafından verilmesi ve geçit töreni ile son buldu. 

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU