ADİL CAMİİ TEMELİ ATILDI

						ADİL CAMİİ TEMELİ ATILDI

Kızılcalar Mahallesi'nde yapılacak Adil Cami  inşaatının temeli dualarla atıldı.

Temel Atma programına Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, Kaymakam Aydın Erdoğan,Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ,Emniyet Müdürü Kasım Özdemir , Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer  ve vatandaşlar katıldı.

Kuranı Kerim  tilavetinin ardından açılışta söz alan İlçe Müftüsü Kemal Demirel yapımına başlanılan cami inşaatının hayırlı olmasını diledi.

Bir beldenin ne olduğunun ispatı için, orada mühürlerin, tuğraların olduğunu kaydeden Başkan Tutal;"bir beldenin İslam beldesi olduğunun gösteren mühürler ise camiler, mescitler ve minarelerdir. Onun için bir belde de ezan sesleri ne kadar huşu içinde okunuyor ise minareler ne kadar göklere yükseliyorsa İslam'ın sedasının da o kadar yükseleceğine inanıyoruz" dedi.

Mevcut Adil Caminin ihtiyacı karşılamadığını  hatırlatan Başkan Mehmet Tutal;" camimizi büyültebilmek için seferber olundu. Bir ülkenin gelişmesi için sadece maddi hizmetler yeterli değildir. Manevi hizmetlerinde olması gerekir ki bu dengeli bir büyüme olabilsin. Bunun için maddi çalışmalarımız yanında mutlaka manevi çalışmalarımızın da  olması gerekir. Mülkiyeti Belediyemize ait olan arsamızı bu  ihtiyaç doğrultusunda  tahsis ettik. Yapılması noktasında elimizden gelen imkanları seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz. Biz camilerimizin, mescitlerimizin park alanı olsun istiyoruz. Camimizin inşaatı tamamlanınca etrafını düzenleyip  çok güzel bir yeşil alan yaparak camimizin içinde, parkta vakitlerini geçirerek, ezan sesini duysunlar istiyorum. Etrafı duvarlarla çevrilmiş adeta insanlara kapatılmış yapılar artık tarihten siliniyor. Camimizin yapılmasında emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olur inşaallah" dedi.

Kaymakam Aydın Erdoğan, camilerin bir simge olduğunu, Seydişehir'in  İslam ile yoğrulmuş bir ilçe olduğunu kaydetti.

Yeryüzünde ilk yapılan ev Kabe'dir diyerek sözlerine başlayan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise ;" Kabe'nin insanlığa hidayet ölçüsü olsun diye yapılmıştır. Bütün camiler Kabe'nin bir şubesidir. Camiler insanların olmazsa olmazıdır. O kadar önemlidir. Cami sadece namaz kılınan yerler değildir. Camiler eğitim verilen, toplumu yetiştiren merkezlerdir. Camiler 7/24 saat topluma hizmet veren kamu merkezleri olmalıdır. Camilerimizi aslına döndürmeye çalışıyoruz. Camiler çocuklarıyla , gençleriyle  ihtiyarıyla , gençleriyle doldurulmalıdır. Biz çocuklarımızı çizgi filmlerin esaretinden kurtarmak için, sokak çocuğu olmanın esaretinden kurtarmak için, camilerimizle tanıştırmak gerekiyor. Camimizin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan  diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların  ardından Konya İl Müftüsü Prof Dr Ali Akpınar  tarafından  yapılan dua  ile caminin temeli protokol üyeleri tarafından  atıldı. Cami , Seydişehirli  hayırsever vatandaşların destekleri 500 metrekare alana inşa edilecek cami bin kişi kapasiteye erişecek, ayrıca alt katında konferans salonu ile Kur'an kursu bölümü de yer alacak.

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

SEYDİŞEHİR’DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

Seydişehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği ve Pinhani konseri bayram coşkusunu doruğa çıkarttı. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu...

DEVAMINI OKU
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU