Seydişehir Belediyesi ilçede başlattığı Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm çalışmaları kapsamında bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına devam ediyor.
5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında Seydişehir Belediyesi ve yetkili firma Dönüşüm San. Tic.Ltd.Şti. firması duyarlılık çalışmalarına devam ediyor. İlçedeki okullarda başlatılan geri dönüşüm eğitim seminerleri minik öğrencilere geri dönüşümü sevdirilerek anlatılıyor.
Çevre mühendisi Murat AKTAŞ ve firma yetkilisi Furkan GİRGİN tarafından ilköğretim okullarında ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında verilen seminer ile çocuklarda daha küçük yaşlarda iken çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor. Seminerde doğal kaynakların korunması için ambalaj atıklarının çöpten ayrılarak ambalaj atığı konteynerlere atılması gerektiği ve bunların geri dönüştürülmesiyle ülkenin doğal kaynaklarının korunacağı ifade edildi. Çocukların yoğun ilgisi ve dikkatle dinlediği seminerde çocuklara eğitici ve bilinçlendirici dergi dağıtıldı.
Çevre Mühendisi Aktaş sunumunda, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması her bireyin görevi olduğunu belirterek, ambalaj atıklarını çöpe atmayıp evlerimizde iş yerlerimizde ayrı bir poşete biriktirerek belediye yetkililerini veya mahallede, sokaklarda bulunan ambalaj atık konteynerlerine atarak geleceğe katkı sağlanacağını vurguladı. Daha iyi bir gelecek için sürdürülen geri kazınım projelerine duyarlılıkla destek veren herkese teşekkür ederek, birkaç örnekle geri dönüşümün önemine vurgu yaptı.
Atıkların yeniden kazandırılması ile neler yapılabilir birkaç örnek..
1 ton geri kazanılmış kâğıt-karton ambalaj atıkları ile 17 tane yetişkin ağacı kesilmesini önlediğini biliyor muydunuz?
Geri dönüştürülen 1 ton cam atık ile 100 lt benzin tasarrufu sağlandığını biliyor muydunuz?
Sadece 1 metal içecek kutusunun geri dönüşümünden el edilen enerji ile 100 watt’lık bir ampulün 20 saat çalıştığını biliyor muydunuz ?
Plastik maddelerin geri dönüşümünden tekstil ürünleri, atık su boruları ve marley gibi malzemeler üretildiğini biliyor muydunuz ?