BAŞKAN TUTAL "ALİ ERBAŞ HOCA YALNIZ DEĞİL"
BAŞKAN TUTAL "ALİ ERBAŞ HOCA YALNIZ DEĞİL"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’anda lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kınadıklarını kaydetti.
Başkan Tutal, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef alan sözlere ve girişimlere tepki gösterdi.
Başka Tutal" Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, cuma hutbesinde İslam'ın zinayı büyük günah kabul ettiğinden bahisle, Lut (as)'ın kavminin hastalığı olan eşcinselliğin de lanetlendiğini söylemesi üzerine, bir kısım odaklar saldırıya geçmişlerdir" dedi.
Başkan Tutal; Allah'ın sözünü ve Kuran 'ı Kerimde geçen ayetlerin hükümlerini hiç kimse değiştiremez. Bir kısım sapkın zihniyetli insanlar mutlu olacaklar diye, İslam'ın bu konuya bakışını ve bu konudaki mesajlarını yok saymak, üstünü örtmek kimsenin haddi de değildir.
Görevi Müslüman halkı aydınlatmak ve bu konuda bilgilendirmek olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a, cuma hutbesinde yapmış olduğu konuşma üzerinden saldırmaları ve suç duyurusunda bulunmaları, bunu yapanların başka hesaplaşmalarının var olduğunu gösteriyor.
Diyanet İşleri Başkanımız Erbaş'ın da dediği gibi, eşcinsellik bir cinsel tercih değil, sapıklıktır. Bu sapıklığı besleyen, destekleyen, onlara hukuki kılıf hazırlayan kişilerde halkımızca çok iyi bilinmektedir.
İnsanlığın geleceği ancak meşru evlilik yoluyla mümkündür. Bunun dışındaki yol arayışları çirkin ve hayasız yollardır. Biz inanıyoruz ki, İslam neyi haram kıldıysa onda kötülük ve zarar vardır. Yine biz inanıyoruz ki, İslam neyi helal kıldıysa onda temizlik, fayda ve ferahlık vardır.
Sapkın fikir ve tutumları meşrulaştırma gayretiyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alan saldırıların karşısında ve hocamızın yanındayız."Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş yalnız değildir."

DİĞER HABERLER
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları başladı. Belediye Meydanında düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı Zafer Bayramı  kutlamalarının ilk günün...

DEVAMINI OKU
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Seydişehir’de gaziler günü kutlandı. Çelenk sunum töreninin ardından şehitlik ziyareti gerçekleştiren Kaymakam Cevdet Bakkal ve Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, daha....

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU “TÜRK MİLLETİ, TARİHİN HER DÖNEMİNDE ŞEHADETİ VE GAZİLİĞİ GÖZE ALAN BİR MİLLETTİR”

BAŞKAN USTAOĞLU “TÜRK MİLLETİ, TARİHİN HER DÖNEMİNDE ŞEHADETİ VE GAZİLİĞİ GÖZE ALAN BİR MİLLETTİR”

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ustaoğlu, Türk milletinin, tarihin her döneminde şehadeti ve gaziliği göze al...

DEVAMINI OKU