BAŞKAN TUTAL” MİRAÇ, KULUN RABBİYLE BULUŞMASIDIR”

						BAŞKAN TUTAL” MİRAÇ, KULUN RABBİYLE BULUŞMASIDIR”

Hazreti BAŞKAN TUTAL” MİRAÇ, KULUN RABBİYLE BULUŞMASIDIR”Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gittiği ve buradan göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandili, Seyyidharun Camiin’de coşku ile kutlandı.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte tarihi Seyyidharun Camii’ne akın eden vatandaşlar, günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından sona erdi.

Kandil programına Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Miraç, kulun rabbiyle buluşmasıdır”

Miraç hadisesinin sıradan bir yolculuk olmadığını kaydeden Başkan Tutal; Miraç kandili İslam tarihinin dönüm noktalarından biri olduğu gibi müminin, iman eden insanın, Allah’a şirk koşmayanların cennetle müjdelendiği bir gecedir. Bu nedenle Miraç, İslam tarihinde farklı bir yeri olan, Efendimizin (S.A.V.) Allah’la buluştuğu günden bugüne Müslüman toplumda farklı bir yeri olan farklı bir gecedir. Miraç, kulun Rabbiyle buluşmasıdır” dedi.

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer vatandaşların kandili kutlarken, Seydişehir Belediyesi tarafından vatandaşlarda sıcak süt , lokum, bisküvi ,kandil simidi ikram edildi.

DİĞER HABERLER
“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

“ORMAN BENİM” KAMPANYASI KAPSAMINDA TEMİZLİK

Seydişehir’de Orman yangınlarının önlenmesi ve vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı taraf...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE YENİ BİR DÖNEME GEÇTİ

Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak. Belediye; proje kontrol,  yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı. Vatandaşlar, Mimarlar, Mü...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL BAŞKANLIK KUPASI BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Başkanlık Kupası Futbol ve Voleybol turnuvası başlıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen Mayıs ve Haziran aylarında düzenle...

DEVAMINI OKU