BAŞKAN TUTAL'DAN DOLARIN YÜKSELİŞİNE TEPKİ

						BAŞKAN TUTAL'DAN DOLARIN YÜKSELİŞİNE TEPKİ

Dolar'ın önlenemeyen yükselişine bir tepkide Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'dan geldi.

Rahip Brunson krizinden sonra Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye’yi hedef alan yaptırım kararları alması ve ardından dolar önlenemez bir yükselişe geçmişti.

Bu duruma duyarsız kalmayan Seydişehir Belediye Başkanı Tutal; ülkemize yapılan hiç bir baskıya, ekonomik savaşa Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milleti boyun eğmeyecek gerekli dersi verecektir" dedi.

Türkiye'ye her türlü saldırıyı düzenlediklerini ama baş edemediklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; şu an yapılan uygulama ve ekonomik müdahele ile Türkiye’yi 80’li yıllara geri götürmek için yapılıyor. 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istedikleri hain girişimde gördüler ki, Türkiye’nin tanklarla ve darbelerle yenilemeyeceği görüldü. İçten bitirme, bölme ve parçalama dönemi çoktan geçti. Şu an karşılarında tüm dünyaya meydan okuyan bir lider ve liderlerin arkasında duran Türk Milleti var. Bizim vatan sevdamız euro ile dolar'la ölçülecek bir sevda değil.Çanakkale’de kaybettiler, Kurtuluş Savaşı’nda kaybettiler, Gezi’de kaybettiler, 15 Temmuz’da kaybettiler. Yine kaybedecekler" şeklinde konuştu.


Bizler Alparslan'ın, Fatih Sultan Mehmet'in ve Çanakkale’de yedi düvele meydan okuyan ataların torunlarıyız diyen Başkan Tutal; Sizin dolarlarınız bu vatan topraklarını kanlarıyla sulayan şehitlerimizin ayağının tozu olamaz. Bu vatan topraklarını alsa sizlere bırakmayız. Bu aziz millet gerektiğinde vatanı için aç kalmayı, susuz kalmayı,kuru ekmek yemeyi kabul eder. Ama asla topraklarını kimseye çiğnetmez. Türkiye artık ekonomik bir savaşın içinde, ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya. Gezi’de sokakları karıştıranlar, 17-25’te bürokrasi ve işadamlarını hedef alanlar, 15 Temmuz’da işgale kalkışanlar bugün ekonomi üzerinden saldırıyor. Ama başaramayacaklar. ABD kaynaklı küresel ekonomik operasyonların ana hedefi Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini, söz sahibi olmasını engellemektir. Ancak karşılarında artık eski Türkiye yok. “Dolar yükseldi” diye sevinç çığlığı atan yerli işbirlikçilerine inat dik duracağız, Allah’ın izniyle" diye konuştu.

Son Düzenlenme Pazartesi, 13 Ağustos 2018 14:37