BAŞKAN TUTAL'IN 19 MAYIS MESAJI

						BAŞKAN TUTAL'IN 19 MAYIS MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye’nin geleceği gençlerin yarınların teminatı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüce Milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini yaktığı tarihin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve onurunu yaşıyoruz. Milletimiz kenetlenerek, eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadele’yi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Tarihimiz, tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti esir yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adı, TBMM ise bu mücadeleyi yaşatan necip milletin kalbi olmuştur. Ülkemiz genç nüfusuyla dünyanın parlayan yıldızlarından biri haline gelmiştir ve 19 Mayıs gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü gençlik, gelecektir. Türk gençliğinin bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağına güvenimiz tamdır.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu günün, geleceğimizin teminatı  olan gençlerimize armağan edilmesi , gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de çok önemlidir. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü sosyal ve kültürel imkanlarımızı gençlerimize seferber ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik  ve Spor Bayramını kutluyor,  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan, vatan için canlarını  feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle yad ediyor,  milletimizin en büyük zenginliği olan gençlerimize  ve hemşerilerimize   sevgi ve saygılarımı sunuyorum."dedi.