BAŞKAN TUTAL'IN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

						BAŞKAN TUTAL'IN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Muhtarlar Günü" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Tutal, mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu belirtti.

Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcileridir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile yönetim anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

İlçemizde muhtarlarımızla istişare halinde şehrimizi en güzel şekilde yöneterek hemşehrilerimize en iyi ve en güzel hizmetleri götürebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalle muhtarlarımız sorumlu oldukları bölgeyi daha iyi tanıyan ve bilen insanlar oldukları için onların desteğiyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma, uygulama imkânı buluyoruz. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katıyor bizde bu güçle hemşehrilerimize  en iyi hizmeti sunmak için gayret ediyoruz.

Bu vesileyle mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda bizlere çözüm ortaklığı yapan ve toplumumuzdaki en önemli görevlerden birini yürüten muhtarlarımızın, Muhtarlar Günü'nü kutlar, hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim"