BAŞKAN TUTAL'DAN SEYDİŞEHİR 3. YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNE DAVET
BAŞKAN TUTAL'DAN SEYDİŞEHİR 3. YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNE DAVET

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 7 Ağustos Pazar günü 34’i başpehlivan olmak üzere farklı boylarda 450’den fazla pehlivanının er meydanında boy göstereceği 3’üncü Geleneksel Seydişehir Yağlı Pehlivan Güreşlerine Seydişehirlileri davet etti.

Seydişehir Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceği Seydişehir Yağlı Pehlivan Güreşleri için davullar, 7 Ağustos Pazar günü Saat:08.00’ı gösterdiğinde vurulacak.

Kuğulu Şölen Alanı Er Meydanında 34'ü başpehlivan olmak üzere farklı boylarda 450’den fazla güreşçi boy gösterecek. Aralarında Mustafa Taş, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, İsmail Koç, Hüseyin Gümüşalan, Tanju Gemici, Faruk Akkoyun’un yer aldığı başpehlivanlar Kuğulu er meydanında güreşecek her saat başı Milli İrade Meydanı, Hükümet Konağı, Eski Garaj  bölgesinden Kuğulu Er Meydanına araç kaldırılacaktır.

Seydişehir Belediyesi olarak amaçlarının ata sporlarına sahip çıkarak gelecek kuşaklara bu kültürü aktarmak olduğunu kaydeden Başkan Tutal; “ata sporumuz olan yağlı güreşlerimizin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz. 1960’lı yıllardan bu yana Seydişehir'de Güreş takımları mevcut olup, lig müsabakalarına katılmış ve ayrıca uluslararası derece alan güreşçilerimiz olmuştur. Biz de bu durumdan yola çıkarak unutulmaya yüz tutan ata sporumuzu yeniden canlandırdık. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz ata sporumuzu bu yıl yeniden başlattık.

Seydişehir Belediyesi olarak her yaştan ve her branştan tüm sporcularımıza destek veriyoruz. Sportif faaliyetlerde gençlerimizin yanlarında oluyoruz. Ata sporumuz olan Yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmak aynı zamanda toplumsal değerlere de sahip çıkmak anlamına gelir. 7 Ağustos Pazar günü Saat:08.00’da tüm hemşehrilerimizi Er Meydanı Kuğulu Mesire alanına davet ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Seydişehir Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile Milli İrade Meydanında kutlanacak. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tüm çocukları v...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

BAŞKAN USTAOĞLU TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

31 Mart Yerel Seçimlerinde Seydişehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hasan Ustaoğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Başkan Hasan Ustaoğlu, bir yandan belediye çalışmalarına aralıksız...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşm...

DEVAMINI OKU