BAŞKAN USTAOĞLU VE ZABITA EKİPLERİNDEN DENETİM
BAŞKAN USTAOĞLU VE ZABITA EKİPLERİNDEN DENETİM

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temel gıda ürünlerinde reyon ve kasa fiyatı arasındaki uyuşmazlık ve aynı zamanda son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin kontrol edilmesi amacıyla ilçe genelinde denetimler gerçekleştiriyor.

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun da katıldığı denetimlerde, reyon fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyuşmazlık ve tarihi geçmiş ürünlerin denetimi, şekil itibari ile ambalajı bozuk ve deformasyona uğramış ürünlerin demetimi yapıldı.

Başkan Ustaoğlu, ekiplerin kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satılmasının önüne geçmek amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Etiketsiz ürün satışı ve stok denetimlerinin aralıklara devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Ustaoğlu, “marketlerde temel gıda ürünleri, fiyat farkı ve etiketsiz ürün satışı denetimleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması ve Uygulama Yönetmelikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde Zabıta ekiplerimiz ürünlerin reyonlardaki satış etiketlerinin kontrolleri,  kasa fiyatı ile karşılaştırmaları yapıldı. Fiyat uyuşmazlıkları tespit edilen ürünler için yönetmeliklerde yer alan idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilerek cezai işleme tabi tutuldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Ustaoğlu ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde tüm reyonları gezerek,  ürünlerin son kullanım tarihlerini tek tek kontrol ederken, kurallara uyan marketlere teşekkür edildi.

 

DİĞER HABERLER
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları başladı. Belediye Meydanında düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı Zafer Bayramı  kutlamalarının ilk günün...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BUCA BELEDİYESİYLE KARDEŞ BELEDİYE OLDU

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ, BUCA BELEDİYESİYLE KARDEŞ BELEDİYE OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Balkan Şenliğine katıldı. Başkan Hasan Ustaoğlu, Uluslararası 12. Buca Balkan Şenliği’nde Buca Beled...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI YÖREX’TE

BAŞKAN USTAOĞLU YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI YÖREX’TE

Seydişehir’in Coğrafi İşaretli ürünü ‘’Seydişehir Leblebisi” ve Seydişehir’in yöresel ürünleri Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te tanıtılıyor. Antalya...

DEVAMINI OKU