DEPREMDEN 23 GÜN SONRA ALEKS SAĞ OLARAK KURTARILDI
DEPREMDEN 23 GÜN SONRA ALEKS SAĞ OLARAK KURTARILDI

Antakya'nın Akcurun Köyü'nde depremin yaralarını sarmak için çalışan Seydişehir Belediyesi ekipleri Aleks isimli köpeği enkaz altından canlı çıkarttı.

‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerde, birçok bina yerle bir olurken binlerce vatandaş da hayatını kaybetti.

Seydişehir Belediyesi ekiplerinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar sırasında Akcurun köyünde bir binanın enkazında köpek sesi duyuldu.

Sesi duyan Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen ve sahibi Murat Arıcı tarafından takip edilen çalışmalar sonucu bir binanın enkazında ‘Aleks’ adlı köpeğe ulaşıldı.

Depremin 23. cü gününde kurtarılan köpek Antakya'ya tedaviye gönderildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür eden Akcurun Mahallesi Muhtarı Mehmet Doğru: "Seydişehir Belediye Başkanımız mahallemize ziyaret etti. Yaklaşık 100 evimiz yıkıldı bu bölgede. Başkanımız bize konteynır ev yapma sözü verdi. Seydişehir Belediyesi ekipleri çalışma yaptığı sırada köpeğin sahibi enkaz altından bir ses geldiğini söyledi ve yardım istedi. Ekipler 1,5 saatlik uğraş sonucu Aleks"i enkaz altından sağ çıkardı. Her canlı bizim için önemlidir. Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve ekiplerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Depremden 23 gün sonra çıkarılan Aleks tedavisinin ardından sahibine teslim edilecek.

 

 

DİĞER HABERLER
SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

SEYDİŞEHİR’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşm...

DEVAMINI OKU
BAYRAM ÖNCESİ CAMİLERDE TEMİZLİK

BAYRAM ÖNCESİ CAMİLERDE TEMİZLİK

Seydişehir Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde camilerde bayram temizliği çalışmalarına başladı. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için yürütülen çalışmal...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Seydişehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda mecliste görev yapacak komisyonlar için üye seçimleri...

DEVAMINI OKU