KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Seydişehir Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde bulunan kaçak olarak inşa edildiği belirlenen yapılara izin vermiyor.

Başkan Tutal, izinsiz olarak inşa edilen kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini hiçbir şekilde izinsiz yapılan ruhsatsız ve kaçak yapıya asla taviz vermediklerini kaydetti.

Ruhsatsız,  kaçak  ve mevcut projeye aykırı yapılaşmayla mücadelelerini sürdürdüklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İlçenin farklı bölgelerinde Belediyenin tüm uyarılarına karşı, proje harici yapılan inşaatlarda yapılan çalışmalarla kaçak bina ve yapıların önüne geçilerek, Seydişehir’in yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşmasını hedefliyoruz.  

Kaçak yapılaşmaya taviz vermiyoruz. Bu bağlamda kaçak yapılaşma konusunda uyarıda bulunup gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz.  Ekiplerimizin yaptığı kontroller ve denetimler sonucu ruhsatsız olarak inşa edildiği belirlenip hakkında yıkım kararı bulunan yapıları, yapı sahibine bildirerek yıkım için süre veriyoruz. Vatandaşlarımızın ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda gerekli uyarıları yapıyoruz,  kaçak yapıya asla taviz vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaçak yapılaşmayla mücadelede mevzuata uygun olarak gerekli iş ve işlemlerin yapıldığını kaydeden Başkan Tutal, “kanunlara ve ilgili imar mevzuatına uygun yapı imalatına izin veriyor, sürekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Kanuna ve mevzuata uyulmayan yapılarda da gerekli kurallar dahilinde uyarılarımızı gerçekleştiriyor, yapılması gereken tüm iş ve işlemleri yerine getiriyoruz. Bu hususta vatandaşlarımızın kaçak yapılaşmaya yönelmemesini, ilgili kanun ve mevzuat hükümlerine uymasını temenni ediyorum. Belediyemizin ilgili birimleri de vatandaşlarımıza her daim yardımcı olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

  Seydişehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal etkinlikleri kapsamında 28 Şubat döneminde yaşananları anlatan tiyatro Ankebut tarafından sergilenen “Bin Yıl” oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu. Belediy...

DEVAMINI OKU
 BAŞKAN TUTAL, KORUYUCU AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU

 BAŞKAN TUTAL, KORUYUCU AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Koruyucu Aileler ile birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında biraraya geldi. İftar Yemeğine Kaymakam Cevdet Bakkal , Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya A...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı münasebeti ile şehit aileleri ve gazilerle birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında buluştu. Seydişehir Belediyesi tarafından Şehit Aileleri ve....

DEVAMINI OKU