KUDÜS YALNIZ DEĞİLDİR
KUDÜS YALNIZ DEĞİLDİR

ABD Başkanı Trum'ın sözde Orta Doğu barış planını açıklamasına Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tepki gösterdi.

Tutal, Küdus'ün İsrail'in "bölünmez"başkenti olarak kabul edilemeyeceğini, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

İsrail zulmünü ve işgalini meşru göstermeye dönük hiçbir adımın kabul edilemeyeceğini ifade eden Tutal,"Kudüs dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir. İnsanlığın kadim şehri ve İslam'ın ilk kıblesi Kudüs zalimlere asla baş eğmeyecektir.Uluslararası hukuku hiçe sayan bir anlayış Kudüs'üİsrail'in başkenti yapma gayreti içindedir. Bilinmelidir ki Kudüs Filistin Devleti'nin ebedi başkentidir. ABD Başkanı Trump tarafından ilan edilen tek taraflı plan sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Kudüs dün olduğu gibi bugün de yalnız değildir." dedi.

Kudüs üzerine oynanan oyunlara ülkemiz ve milletimizin asla sessiz kalmayacağını belirten Başkan Tutal; “Kudüs bizim ilk kıblemizdir, Müslümanların ortak davası olan mukaddes şehrimizdir. İslam mirası olan Kudüs şehri üzerine oynanan oyunlara ülkemiz ve milletimiz asla sessiz kalmayacaktır. Bunun aksini iddia edenlerin ortaya koyduğu kirli plan amacına asla ulaşamayacaktır.

Bu kirli planın başarıya ulaşmasını engellemek için tüm İslam coğrafyası bir ve beraber olarak hareket etmeli ve açık yüreklilikle tepkisini göstermelidir. ABD yönetiminin almış olduğu bu karar açık bir şekilde uluslararası hukuka aykırı, Birleşmiş Milletler kararlarının ihlalidir. Kudüs birilerinin meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum" ifadelerini kullandı.

 

DİĞER HABERLER
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN MAHMUT ESAD SEYDİŞEHRİ PANELİNE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN MAHMUT ESAD SEYDİŞEHRİ PANELİNE DAVET

Seydişehir Belediyesi, Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Tapu Kadastro Müdürlüğü işbirliğiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 177. yılında panel düzenlenecek. Tapu ve Kadastro Gen...

DEVAMINI OKU
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ

Seydişehir Belediyesi Geleneksel Başkanlık Kupası Voleybol Turnuvası’nda kuralar çekildi. 6 takımın mücadele edeceği futbol turnuvasında ilk maç 20 Mayıs Pazartesi günü oynanacak. Atatürk Spor Salon...

DEVAMINI OKU
GRİ KOÇ YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

GRİ KOÇ YKS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEYDİŞEHİR’E GELİYOR

Seydişehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan üniversite adayı öğrencileri Gri Koç-Gökhan Müftüoğlu ile buluşturuyor. Türkiye çapında ‘Gri Koç’ adıyla tanınan, motivasyon s...

DEVAMINI OKU