MİLLETVEKİLİ TAHİR AKYÜREK VE BAŞKAN TUTAL, ALACABEL TÜNELİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
MİLLETVEKİLİ TAHİR AKYÜREK VE BAŞKAN TUTAL, ALACABEL TÜNELİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ile birlikte Alacabel Tüneli çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Belediye e Meclis Üyelerine Karayolları 3. Bölge Müdürü Serdar Ateş ve yüklenici firma yetkilileri brifing verildi.

Seydişehir’de bir dizi incelemeler ve ziyarette bulunan Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya’nın en önemli projelerinden olan Alacabel Tüneli projesinin Türkiye’yi ilgilendiren bir proje olduğunu kaydetti.

Son 20 yılda Ak Parti iktidarının Konya ve Türkiye’ye yaptığı hizmetlerle Türkiye Yüzyılını gerçekleştirdiği kaydeden Hansa Angı ;” kış şartlarında ulaşımın zorlukla sağlandığı bu bölgede hem rakımın düşürüldüğü, hem kalitenin yükseldiği yaklaşma yolları ile beraber tünelin bu bölgede hem yaz döneminde, hemde kış döneminde yolculuk edecek taşıt trafiğin rahatlatacak ve ekonomiye de katkısı olacak bir tünel. Şu an delme işlemleri tamamlanmış ve betonlama işlemlerinde epey bir mesafe alınmış kalan çalışmaları da planlanmış bir şekilde yürütülmekte” dedi.

Konya Milletvekili Tahir Akyürek;“ Konya’mızın, hatta ülkemizin en önemli yatırımlarından olan Alacabel tüneli en büyük projelerden bir tanesi. Konya’mızın her bölgesinde hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile yürüttüğü projeler var. Alacabel tüneli bunlardan birisi. Seydişehir Antalya yolunu daha sağlıklı bir şekle getirebilmek için daha güzel bir ulaşım imkanına kavuşabilmek  için burada hem trafik kaışıyla ilgili hem yolun kısalması ile ilgili çok önemli bir çalışma yürütülüyor. Alacabel tüneli 7 Bin 360 metrelik bir tüpten oluşuyor. İki tüp geliş gidiş olarak hesaplandığında 14 Bin 720 metrelik bir tünel çalışması burada gerçekleştirilmiş durumda. Tünelin fiziki olarak delinme süreci tamamlanmış durumda. İki taraftan da ışık göründü. Şu an betonlama çalışması devam ediyor. Yaklaşık 10 kilometrelik bir bölümünde de betonlama çalışması bitmiş durumda. Geri kalan bölümünde hızlı bir şekilde tamamlanması için burada yoğun bir çalışma yapılmakta. Tünel tamamlandığı zaman Seydişehir Antalya yolu kısalmış, mesafe azalmış olacak. Ulaşım süresi kısalmış olacak ve hava şartlarında dolayı yaşanan olumsuzluklar ortadan kalkmış olacak. Konya’mız da Karayolları genel müdürlüğümüzün her bölgede büyük çalışmaları var. Çalışmalarımız hep birlikte takip ediyoruz. Bu hizmetlerin takibinde planlanmasında Cumhurbaşkanımızın iradesi var. Kendisine şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Seydişehir Alacabel tünelinde yapılan çalışmalar Türkiye’de yapılmakta olan en büyük çalışmalardan milyarlık çalışmalar bunlar. İnsanımız için daha sağlıklı bir ulaşım için, bölgemizin güçlenmesi için, Konya’mızın, Seydişehir’in güçlenmesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gün burada güçlü bir yatırımın, ülke çapında bir yatırımın güçlü bir şekilde devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Son 20 yıldır ülkede yapılan yatırımları takip etmekten zorlanıldığını fakat muhalefetin hiç takip edemediğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Alacabel tünelini onlar yapamadı biz gelince yapacağız diye yapılan çalışmalardan bi haber olan muhalefete biz buradan kendilerine sesleniyoruz. Alacabel tüneli çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmekte. Şu an tüpün ikisinde de ışık  göründü. Betonlama çalışmasından sonra kısmı olarak zorunlu durumlarda bu kış tünelimizi kullanabileceğiz. Fakat önümüzdeki kış kesin olarak tünel her yönüyle açılmış tamamlanmış olacak. Memlekete bir çivi çakmayanlar, çakılmakta olanlardan da haberi olmayanlara biz buradan duyuruyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

DİĞER HABERLER
23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

23 NİSAN BELEDİYE BAŞKANI ALMİNA ÖZTOKLU OLDU

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında temsili olarak koltuğunu devredeceği Atatürk İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Almina Öztoklu’yu, Okul M...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU’NUN 23 NİSAN ULUSAL  EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN USTAOĞLU’NUN 23 NİSAN ULUSAL  EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Ustaoğlu” Geleceğimiz teminatı sevgili çocuklar, her biriniz s...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ÇOCUK ŞENLİĞİ VE KONSERE DAVET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Seydişehir Belediyesinin organize ettiği büyük bir etkinlik programı ile Milli İrade Meydanında kutlanacak. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tüm çocukları v...

DEVAMINI OKU