SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA VE KURTARMA EKİBİ SEYDİŞEHİR’E DÖNDÜ
SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA VE KURTARMA EKİBİ SEYDİŞEHİR’E DÖNDÜ

Ülkemizi derin üzüntüye boğan, deprem sebebiyle, afetten en çok etkilenen illerimizin başında gelen Hatay’da, afetin yaşandığı ilk günden itibaren arama ve kurtarma görevi üstlenen 28 kişilik Seydişehir Belediyesi ekibi Seydişehir’e döndü. 

Deprem Bölgesinde görevlerinin tamamlayarak Seydişehir’e dönen Seydişehir Belediyesi arama kurtarma ekibini Belediye Başkanı Mehmet Tutal çiçeklerle karşıladı. 

Başkan Tutal, arama ve kurtarma çalışmalarına destek için deprem bölgesine gönderilen çalışama arkadaşları ile birlikte iş makineleri, ve araçlarında çalışmalarını tamamladığını kaydetti. 

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Hatay’da 10 günlük arama ve kurtarma görevi yürüten Seydişehir Belediyesi ekipleri 32 vatandaşımızı enkaz altından sağ çıkarttı. 

Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da arama ve kurtarma çalışmalarını tamamlayan ekipleri karşılayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tüm çalışma arkadaşlarına gösterdiği üstün ve örnek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

10 günlük görev süresi boyunca Hatay’da çalışma arkadaşlarının önemli görev yaptıklarını belirten Başkan Tutal, “Hatay’da arama ve kurtarma görevi üstlenen daha önce AFAD eğitimi almış 28 personelimiz, depremin yaşandığı ilk gün yola çıkarak arama ve kurtarma çalışmalarına dahil olmuştu. Bugün ise çalışmalarını tamamlayan ekiplerimiz ilçemize döndü. Görev süresi boyunca zorlu şartlar altında 32 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim çıkardılar. Buldukları değerli eşyaları güvenlik güçlerimize teslim ederek örnek davranışlara imza attılar. Kardeşlerimizin emekleri, fedakarlıkları, gayretleri ve bir canı kurtarabilmek için kendi canlarını hiçe sayarak enkaz altına girmeleri hiç bir maddi bedelle ödenemez. Rabbim kardeşlerimin hizmetlerini Dergah-ı İzzetinde kabul etsin. Rabbim hepsinden razı olsun. Kahramanlarımızı birer maaş ödülle taltif ettik. İyi günlerde harcasınlar.   İlçemizde de Seydişehir Depremde Tek Yürek kampanyası kapsamında 30’dan fazla yardım tırını deprem bölgesine ulaştırdık. Çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle bir afeti ülkemize yaşatmasın” diye konuştu. 

DİĞER HABERLER
“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

“BİN YIL” SEYDİŞEHİR’DE SAHNELENDİ

  Seydişehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal etkinlikleri kapsamında 28 Şubat döneminde yaşananları anlatan tiyatro Ankebut tarafından sergilenen “Bin Yıl” oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu. Belediy...

DEVAMINI OKU
 BAŞKAN TUTAL, KORUYUCU AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU

 BAŞKAN TUTAL, KORUYUCU AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Koruyucu Aileler ile birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında biraraya geldi. İftar Yemeğine Kaymakam Cevdet Bakkal , Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya A...

DEVAMINI OKU
BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı münasebeti ile şehit aileleri ve gazilerle birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında buluştu. Seydişehir Belediyesi tarafından Şehit Aileleri ve....

DEVAMINI OKU